Dolar

32,5578

Euro

34,9923

Altın

2.436,33

Bist

9.774,46

'Avrupa'da PKK’lı olmak matah'

Akşam Yazarı Ufuk Ulutaş, Batı'nın 'terör' ile ilişkisini ele aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 11:15:24

'Avrupa'da PKK’lı olmak matah'

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN

Türkiye'nin PKK, FETÖ, ve IŞİD ile mücadelesi kesintisiz devam ediyor.

Türkiye'nin 'terör örgütü' olarak kabul ettiği PKK, FETÖ, ve IŞİD'in Batı ile ilişkisi olduğu düşünülüyor.

Bugünkü yazısında bu konuya değinen Akşam Yazarı Ufuk Ulultaş, IŞİD ile FETÖ'nün doğrudan Batı'nın desteğine sahip; PKK'nın ise ilişki durumunun karışık olduğunu söyledi.

"PKK'LI OLMAK MATAH"

PKK'nın Batı istihbaratlarıyla kucak kucağa olduğunu söyleyen Ulutaş'a göre, "Avrupa başkentlerinde PKK'lı olmak oldukça matah..."

İşte Ulutaş'ın yazısından ilgili kısım;

PKK, Batı istihbaratlarıyla kucak kucağa olan bir örgüttür. Avrupa başkentlerinde PKK'lı olmak oldukça matah bir şeydir. Kağıt üzerinde terör örgütü olarak kabul ettikleri PKK'nın Avrupa'da her türlü aktivitesi serbesttir.

"ŞEREF KONUĞU PKK'LI"

İstedikleri zaman terör paçavralarıyla gösteri yapabilir, AP önünde terör çadırı kurabilir, para toplayabilir, uyuşturucu satabilir, haraç toplayabilir, AB kurumlarında şeref konuğu olarak ağırlanabilir ve meclislerde bilirkişi unvanıyla görüşlerini ifade edebilirler.

Türk vatandaşlarına saldırmaları, camileri kundaklamaları, dernekleri taşlamaları da serbest. Kandil turistik bir mekan, teröristler gerilla, terör saldırıları ise “başarılı bir psikolojik operasyon”. Türkiye'de mukim Avrupalı gazetecilerin önemli bir kısmı PKK sempatizanı. Avrupalı bazı diplomatlar neredeyse HDP seçmeni.

Haber Ara