Dolar

32,4492

Euro

34,4886

Altın

2.474,22

Bist

9.568,02

Avrupa'da her 6 kişiden biri yoksul

Avrupa İstatistik Dairesi (Eurostat) verilerine göre, Avrupa'da her altı kişiden biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor. En yoksullar ise Romanya'da yaşıyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-22 15:01:27

Avrupa'da her 6 kişiden biri yoksul

yoksul1

Doğu, Afrika ve Latin Amerika toplumlarının kurtuluş olarak gördüğü Avrupa'da artık yoksulluk baş göstermeye başladı. Alman Saarbrücker Zeitung'un Avrupa İstatistik Dairesi (Eurostat) verilerine dayandırdığı haberine göre, Avrupa Birliği sınırları içinde yaşayan (AB) her altı kişiden biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Söz konusu raporun 2017 yılı verileri, AB vatandaşlarının yaklaşık yüzde 17'sinin yoksulluk tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor. Almanya'da ise bu oran aynı dönemde yüzde 16 olarak tespit edildi. Günümüzde ise AB içinde 85,3 milyon, Almanya'da da 13,1 milyon insan yoksulluk sınırında. Eurostat kriterlerine göre net geliri ülke ortalamasının yüzde 60 altında olan kişiler yoksulluk riski altında sayılıyor. 2017'de Almanya'da bu sınır bin 96 Euro olarak tespit edilmişti.

YOKSUL NÜFUSUN EN ÇOK
OLDUĞU ÜLKE ROMANYA

Yoksulluğun en düşük olduğu ülkeler yaklaşık yüzde 9 oranıyla Çekya ve yüzde 11,5 oranla Finlandiya. Yoksul nüfusun en çok olduğu AB ülkesi ise yüzde 23,6'lık oranla Romanya. Konuyu değerlendiren Almanya Federal Meclisi'ndeki muhalefet partilerinden Sol Parti'nin Sosyal Konular ve İş Piyasası Uzmanı Sabine Zimmermann Avrupa'nın sosyal açıdan bölünmüş olduğunu belirtti. Yoksullukla mücadelede ciddi bir ilerleme yaşanamadığını ifade eden Zimmermann, "Avrupa'da sosyal standartlara ihtiyacımız var. Bu, önümüzdeki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde cevap arayacağımız belirleyici sorulardan biri olacak" dedi.

ALMANYA'DA YOKSUL SAYISI
HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Öte yandan Refah ülkesi Almanya'da yoksul sayısı her geçen yıl arttığı; her gün aç kalmamak için 350 bin emeklinin aşevlerinde sıraya girdiği ve 60 bin insanın da sokaklarda gecelediği bildirildi
Bertelsmann Vakfı'nın yaptığı araştırmaya göre 2036 yılına kadar yoksul insan sayısı çok daha artacak. Yalnız yaşayan kadınlar, mesleği olmayan insanlar ve uzun süredir işsiz olanlar yoksulluk tehlikesi altında. Araştırmaya göre 67 yaşındaki her beş insandan biri yoksulluk içinde yaşayacak.

Haber Ara