Dolar

32,5874

Euro

34,8010

Altın

2.510,25

Bist

9.693,46

Avrupa'da çocukları etkileyen yeni bir salgın mı başladı?

Avrupa'da 230 çocuğun henüz belirlenemeyen bir hastalıktan dolayı öldüğü iddia edildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-17 01:57:35

Avrupa'da çocukları etkileyen yeni bir salgın mı başladı?

Bazı ülkelerde ortaya çıkan ve koronavirüs ile bağlantılı olduğu düşünülen "bilinmeyen hastalık" nedeniyle Avrupa'da 230 çocuğun hayatını kaybettiği iddia edildi. Hastalığın, Kawasaki hastalığı olmasından şüpheleniliyor.

Genellikle ateş, karın ağrısı ve kalp sorunlarıyla ortaya çıkan ve "Pediatrik multisistem inflamatuar sendromu" (PMIS) olarak adlandırılan hastalığın Kovid-19 ile ilişkisi henüz kanıtlanamadı. Ancak ECDC'ye göre, iki hastalık arasındaki bağlantı mantıklı görünüyor. Merkez, Avrupa'daki hasta çocukların bazılarında Koronavirüs testlerinin pozitif çıktığına işaret etti.

PMIS nedeniyle geçen hafta İngiltere'de 14 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmişti. Birkaç gün sonra ise Fransa'nın Marsilya kentinde 9 yaşındaki bir çocuk da bu hastalık yüzünden yaşamını yitirdi. ECDC, hem Kovid-19 hem de yeni hastalık açısından çocuklara yönelik riskin çok küçük olduğunu vurguladı.Alman virolog Christian Drosten, yeni hastalığın nadir görüldüğünü ve tedavi edilebilir olduğunu vurgulayarak paniğe gerek olmadığını söyledi.

Haber Ara