Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

Avrupa'da artan İslam karşıtlığı

Başta sığınmacılar konusu olmak üzere Fransa'da gerçekleşen Paris saldırıları sonrası Avrupa'da Müslümanlara yönelik şiddet olaylarında artış gözlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-29 13:22:13

Avrupa'da artan İslam karşıtlığı

AA'nın haberine göre, Avrupa'ya yönelen sığınmacı akını ve Fransa'da meydana gelen 'Paris saldırıları', Müslümanlara karşı ayrımcılık ve hoşgörüsüzlük vakalarını artırdı.

Avrupa'da İslam karşıtı hareketlere karşı Uzmanlar İslamofobi'nin “nefret suçu” olarak tanımlanmasının çözüme olumlu katkı sağlayacağını düşünüyor.

GÜVENLİK POLİTİKALARI AĞIRLIK KAZANDI

Merkezi Belçika'da bulunan düşünce kuruluşu Thinkout Başkanı Bekir Güneş, yaptığı açıklamada, Avrupa'da güvenlik politikalarının ağırlık kazandığını vurguladı.

Güneş, “Hukuksal boşluklar var. Çoğu yerde şahsen dava açamıyorsunuz. Caydırıcı ceza bulamıyorsunuz, hafifletici sebepler bulunabiliyor. Cezalar ertelenebiliyor. Hukuksal düzenlemeler yapılması gerekiyor” diye konuştu.

"İSLAMOFOBİ AKIMINI DURDURMALIYIZ"

Toplumsal Bütünlük için Avrupalı Müslümanlar Girişimi (EMİSCO) Genel Sekreteri Bashy Quraishy de İslamofobinin tarihsel arka planı bulunduğunu ve medya ve siyasetçiler eliyle körüklendiğini söyledi.

Quraishy, “Bütün Avrupa halklarıyla birlikte hareket ederek bu tehlikeli İslamofobi akımını durdurmalıyız. Eğer durduramazsak bu bütün Avrupa toplumları için büyük problemlere yol açacaktır” ifadelerini kullandı.

"IŞİD GİBİ ÖRGÜTLERİN AĞINA DÜŞÜYORLAR"

Almanya'da faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Dış İlişkiler Müdürü Dr. Zekeriya Altuğ da Avrupa'da Müslümanların din özgürlüğünün kısıtlandığını belirterek, “Bu nedenle yeni yetişenlen nesiller ya kendi kimliğini tamamen kaybederek suça bulaşıyor ya da IŞİD gibi örgütlerin ağına düşüyor” dedi.

AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Hoşgörü ve Ayrımcılıkla Mücadele Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Azra Junuzovic de “Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlük ve ayrımcılık, mücadele edilmesi gereken ciddi bir sorundur” diye konuştu.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara