Dolar

32,5380

Euro

34,8764

Altın

2.431,47

Bist

9.768,37

Avrupa’da Arazinin Kralları

Arazi denildiğinde akla büyük dizel ya da benzinli üniteler, devasa şasiler ve şnorkeller gelse desıfır araba piyasasında Avrupa’da hakim olan arazi araçlarında tercihler çok da değişmiyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-10 10:55:17

Avrupa’da Arazinin Kralları

Yaklaşma açısı, diferansiyel yetenekleri, tekerlek çapı ve teknolojik oyuncaklar gibi birçok özelliğe ihtiyaç duyan araçlarda ise sanılanın aksine Alman araçları lüks özelliklerinden ve yüksek fiyatlarından dolayı arazi için pek de tercih edilmeyebiliyor.
İşte Arazinin En Çok Tercih Edilen 5 aracı

1.Land Cruiser

Toyota her zamanki gibi arazi alanında Land Cruiser ile yüksek fiyat etiketine rağmen birinciliği kimseye kaptırmıyor. Dayanıklılık, uzun ömür, konfor, lüks, teknoloji gibi birçok etmeni tek çatıda buluşturan Land Cruiser, parçalarının ucuz ve yüksek dayanıklılığa sahip olmasıyla uzun ömürlük bir yatırım olarak görünüyor. İkinci el satışta değer kaybetmeyen araçta bu vizyon çerçevesinde çok fazla eklentiye de ihtiyaç duyulmuyor.

2. Land Rover Defender

Tata'ya satılmasının ardından Velar gibi modelleri de Hindistan'da üretilen Land Rover Defender yine yüksek fiyat etiketiyle cep yaksa da, ikonik stili, değerini uzun süre koruması ve iç konforuyla yine gönülleri fethediyor. Tek kapılı seçeneği de bulunan aracın DNA'sında offroad var.

3. Jeep Wrangler

FCA Fiat bünyesinde üretilen araç, modifiyeye uygun olması, yaklaşma açısının yüksekliği ve dingillerin pozisyonlandırılması açısından tasarım yaklaşımında en baştan arazi için üretildiğinin sinyallerini veriyor. Willys tasarım diliyle ikinci dünya savaşından beri taşıdığı tasarım dilini değiştirmeyen Jeep araçlar, özellikle Wrangler ve Rubicon serileriyle arazi konusunda büyük ün yapmaktalar.


4. Suzuki Ranger Raptor

Ülkemizde de satışa sunulacak Raptor adını Amerika'nın en çok satılan aracı F150 Raptor'dan alıyor. Raptor serisinde daha çok performans ve arazi odaklı modifikasyonlara yer veren Ford aynı zamanda otomatik vites, GPS, multimedya ekran gibi özellikleri de araçlara koyuyor. Pikap şasisine sahip olmasına rağmen arazi özelliklerinden kaybetmiyor.

5. Suzuki Jimny

Özellikle yeni tasarımıyla hem gençlerin hem araziseverlerin gönlünü fetheden Jimny, yaklaşma açısı, hafif şasisi ve arazi yetenekleriyle yüksek oylar toplamayı biliyor. Küçük formu, köşeli tasarımı ve teknolojiden geri kalmamış olmasıyla da bulunduğu fiyat skalasında belki de rakipsiz

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara