Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

'Avrupa bu kararlarından utanç duyacaktır'

Sağlık Bakanı Akdağ:'(AB Adalet Divanı'nın başörtüsü kararı) Avrupa bu kararlarından ileride tarih önünde utanç duyacaktır. Türkiye'de 20-30 sene önce yapılan yanlışları bugün 'medeniyim' diyen Avrupa'nın yapıyor olması çok dikkat çekicidir. Avrupa bu yanlıştan yüzgeri edip, dönecektir. Buna da mecburdur'- '(Almanya ve Hollanda'ya) Gittiğiniz yol çıkmaz yol, gittiğiniz yol sizi bir duvara

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-17 13:44:12

'Avrupa bu kararlarından utanç duyacaktır'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AB Adalet Divanı'nın başörtüsü kararına ilişkin, "Avrupa bu kararlarından ileride tarih önünde utanç duyacaktır. Türkiye'de 20-30 sene önce yapılan yanlışları bugün 'medeniyim' diyen Avrupa'nın yapıyor olması çok dikkat çekicidir. Avrupa bu yanlıştan yüzgeri edip, dönecektir. Buna da mecburdur." dedi.

Pasinler ilçesindeki ziyaretlerinin ardından beraberindekilerle Horasan ilçesine geçen Akdağ, ilçe belediyesi önündeki alanda vatandaşlara hitap etti.

Akdağ, Türkiye'nin 16 Nisan'da önemli bir dönemeçten geçeceğini belirterek, seçime giderken anamuhalefetin HDP ile iş birliği yaparak sandığın halkın önüne getirilmemesi için çok uğraştığını söyledi. Akdağ, şöyle konuştu:

"CHP, darbecileri alkışlayanlar siz değil misiniz, bu CHP'liler değil mi ? Bu CHP'liler, 28 Şubat'ta Müslümanları inim inim inletenlerin arkasında durdular. CHPliler ne zaman sıkıştılarsa, askeri çağırdılar. Onların Çevik Bir'i nerede ? Ne diyorlardı, 'Bin yıl devam edecek' diyorlardı. Bir vatan evladı geldi, 'muhtar bile olamaz' dedikleri vatan evladını millet Cumhurbaşkanı yaptı. Bu gün gözümüzün bebeği, mazlum milletlerin arkasında duran, nerede bir mazlum, mağdur varsa onun ihtiyaçlarını görmeye çalışan, onun derdini dert gören bir büyük lider, bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı oldu. Onu bu millet yaptı."

- "2010'da olduğu gibi 16 Nisan'da da 'evet' diyeceğiz"

Cumhurbaşkanlığı seçimine de anamuhalefetin karşı çıktığını vurgulayan Akdağ, buna rağmen 2010 yılında sandığı milletin huzuruna getirdiklerini anlattı.

Akdağ, "Biz o zaman, 'bu Mecliste vesayet odakları, askeriyenin içindeki bir takım hainler, bazı sermaye sahipleri, yargının içine kol salmış olan milletin derdiyle dertlenmeyen bir takım adamlar, sadece kendi güçlerinin arkasında koşan adamlar, milletin işine mani olmasınlar' dedik. 'Cumhurbaşkanını millet seçsin mi, seçmesin mi' diye sizin huzurunuza geldik. Siz Cumhurbaşkanını millet seçsin diye 'evet' dediniz. Şimdi 16 Nisan'da yine 'evet' diyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Akdağ, 16 Nisan'da istikrar ve güçlü bir Türkiye için 'evet' diyeceklerini belirterek, Cumhurbaşkanını seçeceklerini ve onun da milleti 5 yıl boyunca milletin yönetimini yapacağını dile getirdi.

- "HDP, PKK, FETÖ, CHP aynı safta"

Halk oylaması sürecinde kimlerin kimlerle yan yana durduğuna iyi bakmak gerektiğine dikkati çeken Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kimler kimlerle bir araya geldi, buna iyi bakmak lazım. Kılıçdaroğlu'nun yanında, arkasına teröristleri almış olan HDP'liler var. İnsanlar oy verirken elbette iyi niyetle oy veriyorlar. Ama burada CHP ile HDP'nin yan yana gelişine iyi bakın. Bir de yanlarına FETÖ'cüleri koyun. Bu işe 'hayır' diyen Kılıçdaroğlu, HDP'li yöneticiler, FETÖ değil mi ? Buna 'hayır' diyen Kandil'deki çete başı değil mi ? Biz bunlarla bir arada olamayız ki. Bunların yanına Almanya ve Hollanda ve Fransa eklendi. Almanya, Hollanda seçimlerinize biz karışıyor muyuz, siz niye bizim işimize karışıyorsunuz ?"

- "Almanya, Hollanda, gittiğiniz yol çıkmaz yol"

Horasan ilçesinden Almanya ve Hollanda'da yanlış yapan politikacılara seslenmek istediğini belirten Akdağ, "Gittiğiniz yol çıkmaz yol, gittiğiniz yol sizi bir duvara toslatacak yoldur. Bu millet sizin mani olmaya çalışmanızla fikrini değiştirmez. Bu millet çoktan kararını verdi. Boşuna uğraşıyorsunuz arkadaş." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Akdağ, karşılarına hangi terör örgütü çıkardılarsa hepsinin haddinden geldiklerini vurguladı.

Milletin 40 yıldır başının belası olan PKK terörünün başını ezdiklerini söyleyen Akdağ, "Suriye'de, Irak'ta, DAİŞ çıkardılar. El Bab'a kadar yürüdük. Nereye kadar gerekiyorsa oraya kadar yürürüz. Bu da yetmedi, 15 Temmuz'da FETÖ terörünü getirdiler. Askerimizin, savcımızın, hakimimizin içine kadar hançer gibi gizli gizli giren FETÖ çeteleri, 15 Temmuz'da milletin parasıyla alınan uçaklardan ateş açtılar. Helikopterlerden ateş açtılar. Milletin üstüne, milletin kendi tanklarını sürdüler. Milletin çekileceğini zannettiler, çekilmedik, çekilmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'PKK, FETÖ, DAİŞ, DHKP-C topunuz gelin. Bizim arkamızda büyük Türk milleti var. Allah'ın izniyle sizden perva etmeyiz." diye konuştu.

- AB Adalet Divanı'nın başörtüsü kararı

Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanının başörtüsü kararına da değinen Akdağ, şunları kaydetti:

"Biz Avrupalıların yaptığı gibi bir daha o ırkçılık, gericilik meselelerine geri dönmeyeceğiz. Bizim nazarımızda bir insanın anasının Kürtçe, Türkçe, Arapça konuşması farketmez. Çünkü biz insanı Allah'ın yarattığı en şerefli mahluk olarak biliyoruz. Hepsinin başımızın üstünde yeri var. Biz kimsenin yaşantısına karışmayız, kimseyi de karıştırımayız. Avrupa'da yakında başörtüsü ile ilgili bir karar aldılar. Avrupa bu kararlarından ileride tarih önünde utanç duyacaktır. Türkiye'de 20-30 sene önce yapılan yanlışları bugün 'medeniyim' diyen Avrupa'nın yapıyor olması çok dikkat çekicidir. Avrupa bu yanlıştan yüzgeri edip, dönecektir. Buna da mecburdur."

Akdağ, konuşmasının sonunda AK Parti, Saadet Partisi ve MHP ilçe başkanlarıyla el ele vererek, alandaki vatandaşları selamladı.



Haber Ara