Dolar

32,5771

Euro

34,6870

Altın

2.524,25

Bist

9.524,59

Avro Bölgesinde nihai imalat PMI, temmuzda geriledi

Avro Bölgesinde nihai imalat PMI, temmuzda geriledi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 14:50:25

Avro Bölgesinde nihai imalat PMI, temmuzda geriledi
Avro Bölgesinde, imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), temmuz ayında 52 puana geriledi.

Ekonomi araştırma kuruluşu Markit Economics tarafından yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi nihai imalat sanayi PMI, haziran ayında 52,8 iken temmuzda 52 puana indi. Daha önce temmuz ayına ilişkin yayımlanan öncü veri 51,9 puan düzeyindeydi.

Avro Bölgesi ekonomisinin durumuna ve bölgedeki büyüme dinamiklerine ilişkin önemli bir gösterge olarak kabul edilen imalat sanayi PMI verisi, temmuzda haziran ayına kıyasla hafif azalmasına karşın 51,9 olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.

Manşet endeksteki düşüşün temel nedeni, yeni sipariş artışının daha yumuşak bir katkı sağlaması olarak belirlendi. İmalat sanayi PMI verisinde temmuzda en fazla artış görülen ülkeler Almanya, Avusturya ve Hollanda olurken, Fransa ve Yunanistan'ın PMI verisinde azalış kaydedildi.


-"PMI verisi, genişleme hızındaki gevşeme sinyaline rağmen, istikrarlı üretim artışına işaret ediyor"

Markit Başekonomisti Chris Williamson, konuya ilişkin açıklamasında, "PMI verisi, Temmuz ayında genişleme hızındaki gevşeme sinyaline rağmen, istikrarlı üretim artışına işaret ediyor. Sorun şu ki, büyüme giderek oransız görünüyor. Bu da politika yapıcıları endişelendirecek ve ECB'den daha fazla teşvik için yapılan çağrılara ilave yapacak." İfadelerini kullandı.

Williamson ayrıca, verilerin Avro Bölgesi fabrika çıktısının yüzde eksi 2'ye yakın bir hızda genişlediğine işaret ettiğini ve bunun da fabrikaları ekstra personel alma konusunda cesaretlendirdiğini dile getirdi.

Haber Ara