Dolar

32,5911

Euro

34,8651

Altın

2.502,94

Bist

9.675,13

Avro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan için toplandı

Avro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan için toplandı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-12 13:20:45

Avro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan için toplandı
" Avro Bölgesi maliye bakanları yeni bir kurtarma paketi için başvuran Yunanistan'ın daha somut adımlar atmasını bekliyor.

Avro Bölgesi maliye bakanları dün Yunanistan'la ilgili 8 saati aşan toplantılarının sonuçsuz kalmasının ardından bugün Brüksel'de yeniden biraraya geldi.

Toplantı girişinde konuşan, Avusturya Maliye Bakanı Hans Jörg Schelling, sürece iyimser baktığına dikkati çekerek, "Yunanistan'la ilgili birçok konuda Avro Grubu'nda uzlaşma sağlanamadı. Çok zor pazarlıklar yapılıyor" dedi.

Finlandiya Maliye Bakanı Alexander Stubb, yapıcı çalıştıklarını ama Yunanistan'ın teklifinin yeterli olmadığını belirterek, "Yunanistan'ın şartlar konusunda daha net olması gerekiyor. Net taahhütler, net şartlar ve net kanıtlar sunmalılar" diye konuştu.

Stubb, görüşmelerde ilerleme olmasına rağmen daha kat edilecek çok mesafe olduğunu sözlerine ekledi.

İtalya Maliye Bakanı Pietro Carlo Padoan da Yunanistan'a karşı bir güven sıkıntısı olduğunu belirterek, "Yunan Hükümeti somut adımlar atmalı" dedi.

Öte yandan, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, bugün 28 AB üyesi ülkenin liderlerinin katılımıyla düzenlenecek zirveyi iptal etti.

Avro Bölgesi'ne üye 19 ülke liderinin katılımıyla düzenlenecek zirve ise maliye bakanlarının toplantısının ardından yapılacak.

Son 5 yılda toplam 240 milyar avroluk 2 kurtarma paketine rağmen ekonomisini düzlüğe çıkaramayan Yunanistan, 3 yıllık üçüncü bir kurtarma paketi için kreditörlerden 53,5 milyar avro talep ediyor. Atina'nın bunun karşılığında taahhüt ettiği emeklilik reformu, vergileri artırma ve yeni özelleştirmeler dahil bir dizi kemer sıkma önlemini içeren reform paketi gecikmiş ve yetersiz bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haber Ara