Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

Avrasya Geçiş Projesi'nin büyüklüğü tescillendi

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 'Uluslararası Tünel ve Yeraltı Yapıları Birliğince yılın projesi seçilen Avrasya Geçiş Projesi'nin dünya çapında büyüklüğü tescillendi' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 12:59:32

Avrasya Geçiş Projesi'nin büyüklüğü tescillendi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tünelcilik alanında dünyanın en önemli birliği olan Uluslararası Tünel ve Yeraltı Yapıları Birliği tarafından, Uluslararası Tünelcilik Ödülleri'nin verildiğini anımsatarak, Avrasya Geçiş Projesi'nin de tünelcilik alanında dünyanın önde gelen 110 projesi arasında Büyük Projeler kategorisinde ödüle layık görüldüğünü söyledi.

Projede, İstanbul Boğazı altında tünel açma makinası (TBM) ile geçilen 3 bin 344 metrelik kısmın ağustos ayında tamamlandığını dile getiren Yıldırım, toplam 14,6 kilometrelik üç ana bölümden oluşan Avrasya Geçişi Projesi'nin en önemli aşamasını da bu kısmın oluşturduğunu kaydetti.

Avrasya Geçiş Projesi'nin dünya çapında da büyüklüğünün tescillendiğine dikkati çeken Yıldırım, projeyi gerçekleştiren bakanlık olarak tüm çalışma arkadaşları adına gurur duyduklarını söyledi.

Projenin daha önce de ödüller aldığını hatırlatan Yıldırım, "Bu ödül proje için bir ilk değil, son olacağını da düşünmüyorum" dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara