Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

AVM'lerde yeni dönem

Alışveriş Merkezleri'nde terör saldırılarına alınan önlemlere yeni bir uygulama eklendi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-21 06:52:24

AVM'lerde yeni dönem

Ajanslarda yer alan bilgide; Terör saldırıları nedeniyle güvenliği en üst seviyeye çıkaran alışveriş merkezlerinde yeni bir uygulama başladı. AVM'lere müşteri gibi giden sivil polislerin güvenlik açıklarını tespit edip AVM yönetimlerine rapor sunduğu belirtildi.

Son dönemlerde yaşanan terör saldırıları sonrası alışveriş merkezleri (AVM) de güvenlik önlemlerini arttırdı.

Hürriyet'in haberine göre, bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğü ile de işbirliği yapıldığını anlatan İstinyepark Genel Müdürü Uğur Berk, "Bir yıl önce AVM'lerde güvenlik önlemleri azaltılsın tartışmaları vardı. Ancak artık bu alana yapılan yatırımlar da arttı. AVM'lerde güvenlik özel şirketler tarafından sağlanıyor. Ancak sivil polisler de müşteri gibi girip güvenlik zafiyetlerini tespit ediyor. Bunları AVM'lere rapor olarak sunuyor. Biz de bu raporlar doğrultusunda çalışma yapıyoruz" dedi.

'ESKİDEN YABANCI MARKALAR SIRAYA GİRERDİ'

Türkiye'deki gelişmelerin sektöre etkisini değerlendiren Uğur Berk, şunları söyledi: “Özellikle terör saldırılarının olduğu dönemde AVM ziyaret sayılarında düşüş görüldü ancak ortalama sonuçlara baktığımızda seneyi normal seviyelerde tamamladık. AVM'deki güvenlikçilerin alanında uzman kişilerden seçiyoruz. Eski özel harekatçılar ve askerler tercih ediliyor. Bu gelişmeler Türkiye'de mağaza açmak isteyen yabancı markaları da etkiledi. Eskiden yabancı markalar İstinyepark'ta mağaza açmak için sıraya girerdi. Artık sadece yerli markalar sırada.”

'LİRAYA GEÇMEDİLER AMA KURU SABİTLEDİLER'

AVM ve perakendeciler arasında yaşanan kira tartışmalarını da değerlendiren Berk, şöyle konuştu:

“Markaların ciroları arttı ama bunda kampanyaların etkisi büyüktü. Bu yüzden de kârlılıklar düştü. Biz 4 ay önce kuru sabitledik. Doları 2.75 TL, Euro'yu ise 3.00 TL'ye sabitledik. Biz bu konuda her zaman markaların yanında olduk.”

 

Haber Ara