Dolar

32,5553

Euro

34,8817

Altın

2.438,79

Bist

9.645,02

Avcılardan örnek davranış

Muş'un Malazgirt ilçesindeki Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri, soğuk hava nedeniyle beslenemeyen keklikleri derneklerinde beslemeye başladılar.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-24 10:52:48

Avcılardan örnek davranış
Muş'un Malazgirt ilçesindeki Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri, soğuk hava nedeniyle beslenemeyen keklikleri derneklerinde beslemeye başladılar.

Malazgirt Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri, ilçede yoğun kar yağışının ardından başlayan dondurucu soğuklar nedeniyle beslenemeyen ve zayıf düşen keklikleri doğadan toplayarak dernek binasında besliyorlar. Kekliklerin telef olmamasını ve çevreyi korumayı hedeflediklerini belirten Malazgirt Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Fatih Yağcı, soğuk hava ve kar nedeniyle hayvanların yem bulamadıklarını, bu nedenle dernek olarak doğaya toplam 2 ton yem bıraktıklarını ifade etti. Hava koşullarının bu yıl çetin geçtiğini ve bu nedenle hayvanların yem bulamadığını ifade eden Fatih Yağcı, "Zorlu geçen kış koşulları nedeniyle yem bulamayan hayvanlar için yemleme yapıyoruz. Ayrıca doğadan topladığımız keklikleri kendi derneğimizde ve ahırlarda besliyoruz. Bu çetin kış aylarını geçirmelerini sağlıyoruz. Havalar ısınır ısınmaz topladığımız tüm keklikleri doğaya salacağız" şeklinde konuştu.

Hayvanların yem bulamadığı için nesillerinin tükenme noktasına geldiğini için dernek olarak keklikleri besleme kararı aldığını belirten Vedat Doğan ise, "Kış şartlarının zorluğu nedeniyle yem atıyoruz. Soğuk havalar nedeniyle keklikler yem bulamıyor. Yem bulamadığı zaman telef olup nesli tükeniyor. Nesli tükenmesin diye arkadaşlarla toplandık ve kaya diplerine yem attık. Yol kenarında ve doğadan topladığımız keklikleri de getirip derneğimizde beslemeye başladık" dedi.

Haber Ara