Dolar

32,3745

Euro

35,0193

Altın

2.324,35

Bist

9.079,97

Avcı: Her dönemin ayrı bir Akif'i var

Milli Eğitim Bakanı Avcı, mili şair Mehmet Akif Ersoy ile ilgili 'Gençken okuduğunuz zaman başka bir Akif, orta yaşta okuduğunuz zaman başka bir Akif... Her dönemin ayrı bir Akif'i var ' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-17 16:43:38

Avcı: Her dönemin ayrı bir Akif'i var

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü'nün başlattığı Okuma Grubu projesi kapsamında Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy Bir Dava Adamı" paneline katıldı.

Okuma Grubu öğrencilerince gerçekleştirilen paneli dinleyen Avcı, konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy'un büyük ve önemli bir şair olduğunu söyledi. Avcı, "Bir kere daha şunu hissettim. Hemen hemen tüm yazarlar ve şairler için söylenebilir ancak Akif için özellikle söylenebilir; tekrar tekrar okumalarda, daha önce hiç karşılaşmadığınız, fark etmediğiniz, belki öylesine görüp geçtiğiniz kimi özellikleri müteakip okumalarınızla görüyorsunuz" diye konuştu.

"Her dönemin ayrı bir Akif'i var ama kaya kadar sağlam bir irade, karakteri var"

Avcı, Akif gibi büyük şair ve yazarların, "okuyucu yaşları" olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gençken okuduğunuz zaman başka bir Akif, orta yaşta okuduğunuz zaman başka bir Akif... Her dönemin ayrı bir Akif'i var ama kaya kadar sağlam bir irade, karakteri var. Bu anlamda bir değişkenlikten değil, bizim Akif'i anlamamızdaki değişik katmanlardan bahsediyoruz. Sizi dinlerken yeni katmanların açıldığını gördüm."

Okuma Grubu projesini Bakanlık olarak da desteklediklerini dile getiren Avcı, bugün 18 ilde devam eden okuma grupları faaliyetlerinin 81 ile yayılması için gerekli görüşmeleri tamamladıklarını aktardı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara