Dolar

32,4772

Euro

34,9152

Altın

2.435,14

Bist

9.716,77

Avcı'dan 'FETÖ ile bağlantılı' iddialarına yanıt

Eski Emniyet Müdürü Avcı, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından gözaltına alınan eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Aktepe'in, kendisine yönelik 'örgütle hareket ettiği' iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 15:06:09

Avcı'dan 'FETÖ ile bağlantılı' iddialarına yanıt

Aktepe'nin kendisi için, "Emniyet imamı" olduğu iddia edilen Kemalettin Özdemir ile hareket ettiği yönündeki söylemini kabul etmeyen Avcı,"Ben bu yapıyla hiçbir zaman hareket etmedim." diye konuştu.

Avcı, 2005-2010 arasında Ankara'da bulunmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu ifadenin özellikle öne çıkarılması benim aleyhimde bir görüş oluşturmak için yapılan bir işlemdir. Kemalettin Özdemir ile hiçbir ilişkim de yok, tanışıklığım da yok. Olsa yüz defa ortaya çıkardı. Ne bir araya gelmişliğim ne konuşmuşluğum ne de bağlantım vardır. En ufak bir haberleşmem yoktur. Hiçbir ilişkim yok. Gürsel Aktepe'yi de tanımam. İsmini duydum ama beraber çalıştığım veya tanıdığım bir isim değildir."

"BÖYLE BİR İLİŞKİMİ BULAMAZLAR'' 

"Bu örgütle bağlantım olduğu iddiasını kesinlikle reddediyorum." ifadesini kullanan Avcı, hiçbir şeyi saklamadığını da belirtti.

Varlığından, durumundan rahatsız olan bir grup tarafından bu iddiaların ortaya atıldığını dile getiren Avcı, "Böyle bir adam darbedeki rolünü, neler yaptıklarını, nasıl buluştuklarını anlatması gerekirken böyle bir şey söylüyor. Onun niyeti çok açık belli." dedi.

Kendisine yönelik iddiaları "yalan" olarak nitelendiren Avcı, açtığı her telefonun, görüştüğü her kişinin incelenebileceğini söyledi.

"Bir defaya mahsus bile böyle bir ilişkimi bulamazlar." diyen Avcı, kanunlar, yönetmelikler haricinde kimseye tabi olmayan bir kişi olduğunu kaydetti.

AKTEPE'NİN İFADESİ 

17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle meslekten atılan ve darbe girişimi gecesi Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığını ele geçirmek üzere buraya geldiği iddia edilen eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe , Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının giriş kapısı yakınlarında gözaltına alınmıştı.

Aktepe, FETÖ'nün İstihbarat Daire Başkanlığındaki yapılanmasına ilişkin bilgi vermek ve bu konuda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtmiş ve "Emniyet imamı" olduğu iddia edilen Kemalettin Özdemir'in 2006-2007 yıllarında, FETÖ'nün emniyete bakan kısmının sorumluluğundan ayrıldığını, Sabri Dilmaç, Fikret Salmaner, Hanefi Avcı'nın da Özdemir ile hareket ettiğini savunmuştu.

Haber Ara