Dolar

32,4967

Euro

34,7667

Altın

2.471,86

Bist

9.530,47

AU, Burkina Faso’nun üyeliğini askıya aldı

Afrika Birliği, darbenin ardından Burkina Faso’nun üyeliğini askıya aldığını duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-19 13:33:20

AU, Burkina Faso’nun üyeliğini askıya aldı

Ajansların haberine göre, Batı Afrika ülkesindeki darbenin ardından AU'nun başkenti Addis Ababa'da toplanan birliğin ‘Barış ve Güvenlik Konseyi'nden yapılan açıklamada, “Konsey, acil kararla Burkina Faso'nun AU'nun bütün etkinliklerine katılımı durdurdu. Devlet Başkanlığı Muhafaza Alayı, işlediği suçun hesabını verecektir” denildi. AU ayrıca, 96 saat veya 22 Eylül'e kadar ara dönem idaresine dönülmezse, darbecilere seyahat yasağı ve hesaplarının dondurulacağı uyarısında bulunuldu.

BURKİNA FASO LİDERİ MİCHEL KAFANDO SERBEST BIRAKILDI

AU'nun sert açıklamalarının ardından darbeciler tutukladığı Devlet Başkanı Michel Kafando'yu serbest bıraktılar. Darbe lideri General Gilbert Diendere, Kafando'nun sağlığının iyi olduğunu ve resmi ikametgahında dinlendiğini söyledi. Diğer iki bakanın da serbest bırakıldığı, eski asker olan Başbakan Isaac Zida'nın ise halen tutuklu olduğu belirtildi.

Burkina Faso'da Çarşamba günü gerçekleşen darbenin arkasında olduğu söylenen Blaise Compaore, ülkeyi 27 yıl yönetmiş, geçen yıl görev süresini uzatmak isterken halk ayaklanması sonucu koltuğunu bırakmak zorunda kalmıştı.

Dünyanın en fakir ülkelerinden olan Burkina Faso, 1960'da Fransa'dan bağımsızlığını kazandı.

Haber Ara