Dolar

32,4995

Euro

34,8256

Altın

2.489,79

Bist

9.548,58

ATO ile OAİB'den ihracatı artırmak için işbirliği

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB), Ankara'nın ihracatının artırılması için ortak projeler yürütecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-05 10:32:14

ATO ile OAİB'den ihracatı artırmak için işbirliği
Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB), Ankara'nın ihracatının artırılması için ortak projeler yürütecek.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Orta Anadolu İhracatçı Birliklerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında ihracatın önündeki engellerin kaldırılması ve Ankara'nın ihracatının artırılması için yapılabilecek ortak çalışmalar görüşüldü. Toplantıda ATO tarafından verilen dış ticaret eğitimini tamamlayan öğrencilere OAİB'de veya üye firmalarda staj ve istihdam imkânı tanınması, imalatçı ve ihracatçı firmalara yönelik ortak dış ticaret eğitimleri, Ankara İhracat Çalıştayı ve İhracat Ödül töreni düzenlenmesi, hedef ülke ve bölgeler belirlenerek ticaret müşavirlerinin ve firmaların katılımıyla ülke sohbet toplantıları ve sektör gelişim toplantıları düzenlenmesi konuları ele alındı.

"Gücümüzü birleştirelim"

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, OAİB ile işbirliğine hazır olduklarını belirterek, "Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri, bizim için çok önemli bir kurum. Beraber her türlü adımı atarız. Doğru her türlü projenin içinde oluruz. ATO ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri olarak bilgi ve tecrübelerimizi paylaşarak ihracatımızı geliştirebiliriz" diye konuştu.

ATO'nun 155 bin üyesi bulunduğunu hatırlatan Baran, "Önemli bir gücümüz var. Sizin de ihracat konusunda tecrübeniz var. Gücümüzü birleştirelim" dedi.

Toplantıda iki kurumun temsilcilerinin iş birliği yapılabilecek konular üzerinde çalışmak üzere her ay bir araya gelmeleri kararlaştırıldı. OAİB ev sahipliğinde yapılan toplantıya OAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Kahraman, Başkan Yardımcıları Şerafettin Ceceli ve Turgay Ünlü, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Zeki Poyraz, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı ve ATO Meclis Üyesi Nihat Uysallı, OAİB Genel Sekreteri Özkan Aydın, Genel Sekreter Yardımcısı Esra Arpınar, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Başkan Yardımcıları Mehmet Aypek ve Mustafa Deryal, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Ülkü Karakuş, Musa Beşparmak ve Vecdet Fehmi Şendil katıldı.

Haber Ara