Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

Atmaca Bisiklet Grubu Turlara Hazırlanıyor

Pandemi sürecinde evlere kapanan insanlar, sosyal mesafeye en uygun gezi aracı bisiklete yöneldi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-08 18:47:43

Atmaca Bisiklet Grubu Turlara Hazırlanıyor

Bisiklet gezileri, sosyal medyada tanışacağınız bisiklet topluluklarıyla daha keyifli hale gelebilir. Unutmayın ki bir bisikletliden daha güzel olan şey, birkaç bisikletlidir. Birçok bisiklet topluluğu, her türden kullanıcıya deneyimlerini aktararak, bisiklet kültürünü anlatmak ve toplu sürüşlere davet ederek doğada bisiklet sürmek konusunda tecrübe kazanmasına yardımcı oluyor. Bu gruplar her türden kullanıcıya özgü olarak çeşitlendiği için kendinize uygun bir topluluk bulmanız oldukça kolay.
Facebook'ta "Atmaca Bisiklet Uzun Tur ve Kampçılık, Bilgi, Paylaşım Platformu" Gurup sayfası kurucusu Tülay Erdem yaptıkları faaliyetleri şöyle anlattı; "Atmaca Bisiklet Grubu olarak bir çok kişinin bildiğini öğretmek gibi bir niyetimiz yok, bisikleti temelinden öğrenmek için sadece binmek değil ayrıca yaşamak, hissetmek gerek bunun bilincini hatırlatmak niyetimiz. Grubumuzda doğa, canlı, bisikletli üçlüsünün aslında ayrılmaz parçalar olduğunu her adımımızda beklediğimiz saygı ve özgürlüğü vermemiz gerektiğininde altını çizmeye çabalıyoruz. Turlarımız pandemi sürecine bağlı olarak sürmekte. Antalya bu konuda çok şanslı bir lokasyona sahip. Şehrin hemen dibinde doğaya ulaşma imkanı var. Yeni süreç elverirse bisikletli kamp turlarını tekrar hayata geçirme çabasındayız. Katılım sağlayacak arkadaşlarımızın hem keyif alması hem güvenli sürüş yapabilmesi için en iyi rotaları araştırıyoruz. Nisan ayı sonu gibi kamplı turlarımız başlayacak diye umuyoruz." 170048551_452642826009947_4517276417282381459_n_1
Atmaca Bisiklet Grubu Kurucusu Tülay Erdem, hazırladıkları bisiklet rotaları hakkında bilgiler verdi.
Perge Antik Kenti'ne bağlı büyük bir zeytinyağı üretim köyü olan Lyrboton Kome Antik Kenti, Antalya'da yakın geçmişte gün yüzüne çıkan antik kentlerden biri. Evlerin, hamamların, kiliselerin, mezarların, zeytinyağı işliklerinin ve Arete Kulesi'nin bulunduğu geniş bir alana sahip Lyrboton Kome Antik Kenti, 4 yıllık kazı çalışmalarının ardından 2018 yılında ziyarete açılmış. Kepez sınırları içerisinde bulunan ve 2.200 yıllık geçmişi ile dikkat çeken kentte, 100'den fazla zeytinyağı işliği bulunuyor.
Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki Düzlerçamı Milli Parkı sınırlarında yer alan, 115 metre yüksekliğinde, 2 kilometre uzunluğundaki Güver Uçurumu, doğal güzelliğiyle görenleri hayran bırakıyor. Sonbahar ile birlikte eşsiz güzellik gözler önüne seriliyor.
Yüzey suyunun karstik araziyi aşındırmasıyla 1 milyon yılda oluştuğu tahmin edilen Güver Uçurumu,bisiklet gezintisi, doğa yürüyüşü, tırmanış ve kamp için tercih edilen mekanlar arasında yer alan kanyonda, kızılçam, ardıç, meşe, keçiboynuzu, sakız ağacı ve funda gibi Akdeniz bitki örtüsü hakim.
Kent merkezine 21 kilometre uzaklıkta, Antalya- Korkuteli karayolunda yer alan bölgede, ala geyik, dağ keçisi, karaca ve tilki gibi yaban hayvanları da bulunuyor. Uçurumun kenarındaki kayalık alan, atmaca ve şahin gibi yırtıcı kuşların da barınma alanıdır. 170047755_173181437982881_8183733319820698263_n
Aspendos veya Belkıs Antalya ili Serik ilçesinde bulunan Belkıs köyünde yer alan anfi tiyatrosuyla meşhur bir antik kenttir. Antalya'nın doğusuna gidilirken 39 km. sonra Serik İlçesi'ne , oradan 7 km sonra da Eurymedon nehrine varılır. Köprüçay (Eurymedon) nehrinin yanında kurulmuş olan Aspendos, muhteşem antik anfi-tiyatrosuyla dünyaca tanınmaktadır. Yunan efsanesine göre, şehir Truva Savaşı'ndan sonra Pamphylia'ya gelen kahraman Mopsos liderliğindeki Argive kolonicileri tarafından kurulmuş.
Bisiklete gönül vermek, sadece bu cümleden ibaret olmamalı araçtan ziyade amaç olmalı bazen o seni taşımalı bazen sen dostlarla buluşturmalı ve doğa ile bütünleşebilmeli insan.

Haber Ara