Dolar

32,4645

Euro

34,7805

Altın

2.477,50

Bist

9.530,47

Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonası

Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-23 18:45:19

Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonası
Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonası Kocaeli'de yapıldı.

Gebze ilçesindeki Cumaköy Atlıbey Binicilik Kulübü parkurunda 5 kategori üzerinden gerçekleştirilen müsabakalarda 28 sporcu mücadele etti.

Yarışlarda, UAD-L kategorisinde Ece Özdemir'in jokeyliğini yaptığı "Avrat", UAD-1 kategorisinde Doğuş Doğuşlu'nun jokeyliğini yaptığı "Paşa", UAD-2 kategorisinde Hasan Öztürk'ün jokeyliğini yaptığı "Zilcioğlu", UAD-3 kategorisinde Gazel Armağan'ın jokeyi olduğu "Biltekin", UAD-4 kategorisinde ise Kadir Baştuğ'un jokeyi olduğu "Kehribar" isimli atlar birinci oldu.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora takdim etti.

Ödül töreninde konuşan Başkan Köşker, biniciliğin ata sporu olduğunu belirterek, bu kültürü yaşatmak için belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Gebze'nin binicilik sporu için çok elverişli bir konumda olduğunu vurgulayan Köşker, "İstanbul'a yakınlığı, geniş yeşil alanlarımız, ormanlarımızla bu spor dalında Gebze'yi bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Haber Ara