Dolar

32,5665

Euro

34,9826

Altın

2.425,47

Bist

9.722,09

Atiba'ya göre başarının şifresi 'devamlılık'

Atiba'ya göre başarının şifresi 'devamlılık'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 16:51:19

Atiba'ya göre başarının şifresi 'devamlılık'
Beşiktaşlı futbolcu Atiba Hutchinson, ihtiyaçlarının daha iyi ve yüksek devamlılık olduğunu belirterek, "Bu devamlılığı yakalarsak ligi geçen sezondan daha iyi şekilde bitirmek için çok büyük bir şansımız var" dedi.

Atiba Hutchinson, siyah-beyazlı takımın Almanya'nın Harsewinkel kentindeki Marienfeld kasabasında yaptığı kampta düzenlediği basın toplantısında, yeni sezonda devamlılığa ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Hedefe varmak için yeteri kadar iyi bir takım olduklarını vurgulayan Kanadalı futbolcu, "Geçen sezon bunu defalarca kanıtladık. Bu sezona da bunu taşımak için çok büyük bir potansiyelimiz var. İhtiyacımız olan daha iyi ve yüksek devamlılık. Bu devamlılığı yakalarsak geçen sezondan daha iyi şekilde bitirmek için çok büyük bir şansımız var" şeklinde konuştu.

Hutchinson, geride kalan sezonda çok iyi sonuçlar aldıklarını kaydederek, "Sezon boyunca devamlılığı yakalamak konusunda eksik kalmış olabiliriz. Bu geldiğimden beri sürekli olarak söylediğim bir şey. Türkiye liginde bir çok iyi takım var. İç saha maçlarını mutlaka kazanmanız gerekiyor. Çok zor deplasman maçları oynuyorsunuz. Hedefe varabilmek için deplasmanlarda da mümkün olduğu kadar çok puan toplamanız gerekiyor" diye konuştu.

- Kamp değerlendirmesi

Kamp dönemiyle ilgili bilgiler veren tecrübeli futbolcu, geride kalan bölümde işlerin yolunda gittiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni bir teknik direktörümüz var ve ondan çok şey öğreniyoruz. Onun bize anlatmaya çalıştığı birçok nokta var. Bizim için birçok yenilik var. Teknik direktörümüzün anlatmaya çalıştıklarını kavramak için elimizden geleni yapıyoruz. Ben de bugün kamptaki ilk antrenmanıma çıktım ve gayet iyi bir idman yaptım. Antrenmanlar keyifli geçiyor. Hepimiz yüksek bir konsantrasyonla sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Gerçekten heyecanlıyız. Takım içinde kalan veya giden oyuncular olabilir, ama grubun yakaladığı konsantrasyon ve devamlılık şimdiye kadar gayet iyi."

Hutchinson, yeni bir teknik direktörle çalışmanın her zaman iyi bir durum olduğunu dile getirerek, "Onun istediklerini anlayabilmek ve öğrenebilmek. Kariyerim boyunca ne yaptıysam aynısını yapmaya devam edeceğim. Takım için elimden gelen her şeyi vereceğim ve yüzde yüzle çalışacağım. İnanıyorum ki, tüm oyuncular da yeni teknik direktör göreve başladığında bu noktadan bakar. Kendilerini kanıtlamak isterler. Özellikle bu noktada kamp dönemi de çok önemlidir. Herkes kendisine takımda bir yer bulmaya çalışacak" ifadelerini kullandı.

- Sözleşme konusu

Beşiktaş'la sözleşme yenilemesinin uzun sürmesiyle ilgili bir soruya siyah-beyazlı futbolcu, "Bunu o dönemde mümkün olduğu kadar düşünmemeye çalıştım. Tabii ki de görüşmelerin çabuk bir şekilde sonuçlanması benim de beklentimdi. O dönemde tamamıyla sezona ve takımımıza odaklanmaya çalıştım. Nihayetinde 2 senelik bir anlaşma yaptık. Bundan dolayı da gerçekten çok mutluyum. Sıkı bir şekilde çalışmaya devam edeceğim. Umarım birlikte geride bıraktığımız iki sezondan daha başarılı sezonlar geçireceğiz" cevabını verdi.

Yeni statları Vodafone Arena'nın tamamlanmasını büyük bir heyecanla beklediklerini belirten Hutchinson, "Kulübün doğru bir yolda olduğunu düşünüyorum. Tesislerde de bazı değişiklikler yapılıyor. Bu da atmosferi olumlu yönde etkiliyor. Statla ilgili buraya geldiğimden beri birçok şey duydum. Sabırsızlıkla bekliyorum. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, stadımız tamamlandığında çok daha rahat bir atmosferde oynayacağız ve bunun takım üzerinde çok olumlu bir etkisi olacak" şeklinde görüş bildirdi.

- "Stadımız, işimizi kolaylaştıracak"

Atiba Hutchinson, şampiyonluk yarışında çok büyük şanslarının bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Kulüp, transfer ve tesisleşme gibi birçok konuda doğru hamleler yapıyor ve doğru yolda ilerliyor. Stadımız işimizi kolaylaştıracak. Bunu olumsuz bir baskı olarak almamamız lazım. Orası bizim için güvenli bir bölge haline gelecek. Atmosferin ne kadar iyi olduğunu hepimiz biliyoruz. Deplasman takımları için çok zor bir atmosfer. İç sahada alacağımız puan sayısını yükseltecek. Bu da bizim için bir avantaja dönüşecek."

Siyah-beyazlı takımda Veli Kavlak'ın sakatlığının bulunduğunun hatırlatılması ve orta alandaki oyuncu sayısının iki kulvarda mücadele etmek için yeterli olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine ise Hutchinson, "Yeteri kadar oyuncumuz var. O pozisyonda sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Tabii ki de ciddi bir rekabet olacak ve formayı giymek kolay olmayacak. Her oyuncunun her an sıkı bir şekilde hazır olması ve yüksek konsantrasyonla oynaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haber Ara