Dolar

32,5045

Euro

34,5781

Altın

2.491,65

Bist

9.548,09

Ateşkese rağmen çatışmalar devam ediyor

Tuaregler ile Tebular arasında dün başlayan ateşkese rağmen bazı bölgelerde küçük çaplı çatışmalar çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 06:38:16

Ateşkese rağmen çatışmalar devam ediyor

AA'nın haberine göre: Libya'da, Tuaregler ile Tebular arasında dün başlayan ateşkese rağmen bazı bölgelerde küçük çaplı çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, yaklaşık bir yıldır şiddet olaylarının yaşandığı Tuareg ile Tebu kabilelerinin dün mutabık kaldığı ateşkesin üzerinden 24 saat geçmesine rağmen Ubari beldesinde küçük çaplı olaylar meydana geldi.

Ubari'nin bazı sokaklarında silahlı kabile mensuplarının yer aldığı ve bazı mahallelerden keskin nişancılara ait silah sesleri geldiği kaydedildi.

Ubari beldesi sakinleri, kabile temsilcilerinin anlaşmasına rağmen bölgede ateşkesin uygulanmadığını ifade etti.

Katar'ın başkenti Doha'da iki tarafın temsilcileri arasında geçen perşembe başlayan görüşmeler neticesinde dün Tuareg ile Tebu kabile temsilcileri, Libya'nın güneyinde bulunan Ubari kasabasındaki çatışmaların sona erdirilmesi, göç edenlerin evlerine dönmesi ve Sebha ile Ubari arasındaki otoyolun açılması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Tuaregler ile Tebular arasında Eylül 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin kişinin yaralandığı belirtiliyor.

 

Haber Ara