Dolar

32,3314

Euro

35,0675

Altın

2.308,48

Bist

9.079,97

'Ateşkes' tartışması istihbarat raporlarında

Son dönemlerde saldırılarını artıran PKK'da örgütün üst yönetiminin izlenecek strateji konusunda yaptığı toplantıda anlaşmazlığa düştüğü ortaya çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-12 11:59:06

'Ateşkes' tartışması istihbarat raporlarında

Eylemlerindeki artış sürerken eylül ayının ilk haftasında, PKK/KCK örgütünün üst yönetiminin; izlenecek strateji konusunda yaptığı toplantı; istihbarat raporlarına girdi.

"1 KASIM'DA ERKEN SEÇİM İLAN EDİLSİN"

Tüm il emniyet müdürlüklerine gönderilen raporlara göre toplantıda Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Sabri Ok ile Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar, "Erken seçimlerde zarar görülmemesi için 1 Kasım 2015'e kadar ateşkes ilan edilmesini" istedi.

KALKAN VE BAYIK KARŞI ÇIKTI

Ancak Duran Kalkan, Cemil Bayık ve HPG yöneticilerinin çoğunluğu ateşkes ilanına karşı çıktı. Toplantıda, çatışmaların 2015 Eylül ayında da aynı şiddette sürdürülmesi kararı da alındı. Toplantı sonrası Karayılan'ın telsiz ile örgüt mensuplarına verdiği; kendileri için önemli olanın kasım ayında yapılacak seçimler değil örgütün hamleleri olduğu yönündeki talimat da istihbarat raporlarına yansıdı.

'SİLAHLA GEZİN HALK HAREKETİ SANILSIN'

Örgütün üst düzey mensuplarının kendi aralarındaki telsiz konuşmalarında dağ kadrosunda bulunan elemanlardan şehirlerde ağır silahlarla görüntü vermesini istedikleri bildirildi. Böylece gerçekleştirilecek eylemlerin terör eylemlerinden ziyade, halk harekâtı izlemini yaratmasını amaçladıklarının tespit edildiği belirtildi

Haber Ara