Dolar

32,6016

Euro

34,7997

Altın

2.497,68

Bist

9.481,20

Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davan

Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davanın reddedilmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-21 12:47:49

Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davan
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi inşa edilerek Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davanın reddedilmesi kararını Yargıtay'a taşıyacaklarını, oradan gelecek karara göre Anayasa Mahkemesi ve gerekirse AİHM'e gideceklerini söyledi.

Şube başkanı Candan, Atatürk'ün vasiyetinin ve şartlı bağışının ihlali davasının 4. duruşmasında davanın, beklemedikleri bir şekilde reddedildiğini hatırlattı.

Candan, duruşmada savunmalar alındıktan sonra herhangi bir değerlendirme yapılmadan, "Hepimiz Atatürk'ün vasiyetine sahip çıkmalıyız ama davayı reddediyoruz" şeklinde bir karar alındığını savundu.

Ret kararının doğru olmadığını ileri süren Candan, 26. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, TMMOB'a bağlı meslek odalarınca açılan davanın, konuyla hiç alakası olmayan bir maddeden reddedildiğini iddia etti.

Candan, "Kararı üzüntüyle karşıladığımızı, Yargıtay'a başvuracağımızı, oradan gelen karara göre gerekirse Anayasa Mahkemesine, gerekirse AİHM'e kadar gideceğimiz süreç olduğunu ifade etmek isteriz ama bu, gerçekten üzüntü verici bir karar" dedi.

Haber Ara