Dolar

32,5884

Euro

34,7872

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

Atatürk'ün Tekirdağ'a gelişinin yıl dönümü kutlamaları

Atatürk'ün Tekirdağ'a gelişinin yıl dönümü kutlamaları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 19:34:17

Atatürk'ün Tekirdağ'a gelişinin yıl dönümü kutlamaları
Tekirdağ Valiliği, Atatürk'ün Tekirdağ'a gelişinin yıl dönümü ve Harf İnkılabı'nın uygulanışının 87. yıl dönümü etkinliklerinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü temsili olarak canlandıran Gökhan Akyüz'ü, uygun olmayan sözler sarf ettiği için kınadı.

Valilikten yapılan yapılan yazılı açıklamada, Atatürk'ün Tekirdağ'a gelişi ve Harf İnkılabı'nın uygulanışı kutlama programı kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tekirdağ'ı ziyaretinin temsili olarak canlandırıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü temsili olarak canlandıran sanatçının program sırasında uygun olmayan sözler sarf ettiği basında yer almıştır. Bu yakışıksız sözleri sarf eden sanatçıyı kınıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada da, sanatçı Gökhan Akyüz hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne başvurulduğu aktarılarak, gereğinin yapılması talebiyle yapılan başvuru yazısına, Akyüz hakkında gazetelerde çıkan haber ve yazıların da eklendiği kaydedildi.

Haber Ara