Dolar

32,3651

Euro

35,0927

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'den suç duyurusu

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'den suç duyurusu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 16:02:24

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'den suç duyurusu
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, basında yer alan "usulsüz şekilde mal edinerek haksız yere zenginleştiklerine dair" iddialara ilişkin, kendisi ve eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi hakkında soruşturma başlatılması talebiyle suç duyurusunda bulundu

Anadolu Adalet Sarayı'na eşi Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP İl Başkanı Murat Karayalçın'la birlikte gelen İlgezdi, 9 sayfalık suç duyurusu dilekçesini cumhuriyet savcılığına sundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, Battal İlgezdi ile eşi Gamze Akkuş İlgezdi hakkında son günlerde basında olumsuz algı oluşturmaya yönelik haberler yapıldığı savunularak, Battal İlgezdi, eşi ve çocuklarının edindikleri her türlü mal ve kazançların yasal mevzuata uygun şekilde edinilip edinilmediği konusunda soruşturma açılması ve detaylı inceleme yapılması istendi.

Bu soruşturma sonucunda herhangi bir suç unsuru tespit edilmesi halinde Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi hakkında kamu davası açılması talep edilen dilekçede, soruşturmanın hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için İlgezdi ve ailesinin her türlü bilgi ve belgeyi vermeye hazır olduğu vurgulandı.

Dilekçede, soruşturma neticesinde İlgezdi ailesi hakkında herhangi bir suç unsuru tespit edilemezse, bu haberleri yayınlayan medya organları hakkında iftira ve hakaret suçlarından soruşturma yapılarak kamu davası açılması talep edildi.

Bu haberlerin İlgezdi ailesinin mağduriyetine sebep olduğu ifade edilen dilekçede, "Son günlerde bir kısım medyada Battal İlgezdi ve eşi ve çocukları hakkında usulsüz şekilde mal edinerek, haksız yere zenginleştiklerine dair haberlerin ihbar kabul edilerek, soruşturma başlatılmasını talep ederiz" denildi.

- Murat Karayalçın: "İddialar karşısında sessiz kalınmamalıdır"

Suç duyurusunun ardından basın mensuplarına açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP olarak bu tür iddialar üzerine gitmekte kararlı olduklarını belirterek, "İddialar karşısında sessiz kalınmamalıdır. Bu iddiaların açığa çıkarılması için yapılması gereken bütün işlemler tereddütsüz bir şekilde yapılmalıdır" dedi.

Karayalçın, bu suç duyurusundan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun haberinin olup olmadığının sorulması üzerine de, "Tabii ki haberi var" yanıtını verdi.

"Bu iddialara ilişkin parti içinde bir araştırma komisyonu kuruldu mu?" sorusuna da Karayalçın, "Bu daha ileri bir araştırma, soruşturma olacaktır. Savcılığın araştırma olanakları, herhangi bir parti grubunun yapacağı çalışmaya göre çok daha ileri düzeydedir. Bu nedenle suç duyurusunun ve vereceği sonuçların yeterli olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Karayalçın, Kılıçdaroğlu'nun bu iddialara ilişkin nasıl bir yorumda bulunduğunun sorulması üzerine de, birlikte konuşarak suç duyurusunda bulunma kararı aldıklarını söyledi.

"Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nun da aynı rezidansta dairesi var. Bu bir tesadüf müdür?" sorusuna da Karayalçın, "Ne varsa, ne iddia edilmişse, kimin için iddiada bulunulmuşsa, bunların tümü ortaya çıkarılacaktır savcılık tarafından" yanıtını verdi.

Murat Karayalçın, söz konusu haberlere ilişkin belgelerin parti içinden sızdırıldığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine de, "Onu bilemem. Kim sızdırdıysa tabii o da ortaya çıkacaktır. Ya da sızdırma sözcüğünü de kullanmayalım, kim vermişse o bilgileri o da ortaya çıkacaktır" dedi.

- "Her türlü mal beyanım devletin elinde var"

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de, basın mensuplarının "Üzerinize kayıtlı kaç daire var?" şeklinde yönelttiği soru üzerine şunları söyledi:

"21 yaşımdan beri devlet memuruyum. Ama yıllarca bir hekim olarak dışarıda emeğimle ekmek kazanmak için ek işler de yaptım. Dolayısıyla 21 yaşımdan beri her türlü mal beyanım yılı yılına var devletin elinde. Biz gerekeni hukuki anlamda yaptık. Hırsız değiliz, arsız değiliz, haram yemedik. Eşimin ve benim alnım ak."

"Hakkınızda istifa beklentileri vardı. Bu doğru mudur?" sorusuna da İlgezdi, "Hayır. Neden istifa edeyim?" yanıtını verdi.

Gamze Akkuş İlgezdi, "Söz konusu rezidansta Zeynep Kılıçdaroğlu'na satılan daireyi siz mi sattınız? Toplam 17 daireniz olduğu iddiası doğru mudur?" sorusuna da, bu iddialarda bulunanlar hakkında hukuki çerçevede suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

- Battal İlgezdi: "Kendimizi savcıya şikayet ettik"

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de günlerdir kendisi ve eşi ile ilgili asparagas yapıldığını savunarak, "Kendimizi savcıya şikayet ettik. Bir açık, bir yolsuzluk varsa devlet bu konuda karar verecektir" dedi.

"Zeynep Kılıçdaroğlu bu daireyi Battal Bey'den mi satın aldı?" sorusu üzerine de İlgezdi, şunları söyledi:

"Hayır arkadaşlar böyle bir şey yok. Zeynep Hanım o daireyi müteahhit firmadan satın aldı. Bizimle uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Evet benim orada dairelerim var. Ben bu arsayı belediye başkanı olmadan 5 yıl önce aldım. Bin 134 metrekaredir. O firmaya kat karşılığı verdim. Oradan benim, eşim ve çocuklarım adına 17 daire düştü. Arzu eden istiyorsa 250 bin liradan hepsini toptan vermeye hazırım."

Battal İlgezdi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Hüseyin Sağ'ı dövdürdüğü iddiasına ilişkin sorulan soruyu da "Böyle bir şey yok" şeklinde yanıtladı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara