Dolar

32,5834

Euro

34,8069

Altın

2.506,14

Bist

9.693,46

'Aşura merasimi' kapsamında kan bağışında bulundular

Iğdır'da, Hazreti Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilişinin 1379'uncu yılı dolayısıyla düzenlenen programa katılan vatandaşlardan bazıları Türk Kızılayı çadırında kan bağışı yaptı

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-20 14:49:46

'Aşura merasimi' kapsamında kan bağışında bulundular
Iğdır'da, Hazreti Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilişinin 1379'uncu yılı dolayısıyla düzenlenen "Aşura merasimi" programına katılanlardan bazıları, Türk Kızılayı çadırında kan bağışında bulundu.

Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki programda, Kerbela şehitlerini anan Caferi mezhebine mensup bazı vatandaşlar, daha sonra Atatürk Caddesi'nde kurulan Türk Kızılayı çadırında kan verdi.

Kan bağışından bulunan Cabbar Şıktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aşura günü kan akıtmak yerine kan bağışında bulunduklarını anlatarak, "Bu yaptığımız bağışla insanların hayatını kurtararak Hazreti Hüseyin'in amacına da hizmet etmiş oluyoruz. Çünkü Hazreti Hüseyin insanları yaşatmak için yola çıkmıştır. Bu kan bağışı da insanları yaşatmaya yönelik bir çalışma olduğu için Aşura'ya yakışır bir uygulama olduğunu düşünüyorum." dedi.

Kan bağışında bulunanlardan Nazmiye Yetiş de "İmam Hüseyin için kan bağışında bulundum. Buradaki amacımız verdiğimiz kanla insanların hayatını kurtarmaktır. Allah kan bağışında bulunan herkesin sevabını kabul etsin." diye konuştu.

Öte yandan, akşama kadar sürecek kan bağışı kampanyası için çok sayıda kişinin de sıraya girdiği görüldü.

Program süresince yaklaşık 800 ünite kan toplanacağı tahmin ediliyor.

Haber Ara