Dolar

32,5258

Euro

34,7471

Altın

2.490,46

Bist

9.524,59

Astım belirtileri ve tedavi yöntemi | Astım hastalığı tamamen iyileşir mi?

Astım son yıllarda, yaşam şartları dolayısıyla çoğalan bir hastalık oldu. Alerjik hastalıklar, kötü hava koşulları ve daha nice sorun yüzünden her geçen gün astım hastası sayısı çoğalıyor. Peki ama astım hastası olduğumuzu nasıl anlarız? Göğüs sıkışması, daralması ya da hırıltısı astım belirtisi midir?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-23 10:41:48

Astım belirtileri ve tedavi yöntemi | Astım hastalığı tamamen iyileşir mi?

 Alerjik hastalıklar, kötü hava koşulları ve daha nice sorun yüzünden her geçen gün astım hastası sayısı çoğalıyor. Peki ama astım hastası olduğumuzu nasıl anlarız? 

Astım Nedir ve Astımın Belirtileri Nelerdir?

Astım, solunum yollarını tıkayan ve nefes almayı zorlaştıran kronik hastalıklardan biridir. Astımın belirtileri;

- Nefes alırken hırıltı veya ıslık sesi

- Öksürük

- Göğüste ağrı veya sıkışma

- Nefes darlığı şeklinde kendini gösterir.

Astım Tanısı Nasıl Konur?

Başvurduğunuz uzmanın, hikayenizi dinlemesinin ardından isteyeceği bir veya birkaç test sonucunda astımın tanısı konur. Spirometre, Zirve Akım Ölçümü (Peak Flowmeter), Metakolin Testi, Alerji Testi, burun salgı testi, Göğüs röntgeni veya bilgisayarlı tomografi gibi tetkiklerin yapılmasının ardından gerekli açıklama doktor tarafından yapılacaktır.

Astımın Tedavisi Nasıl Yapılır?

Astım tedavisinde yine uzman görüşüyle periyodik kontrollerle uygulanan basamak tedavisi uygulanır. Astımın kesin bir nedeninin bilinmemesi gibi tedavisi konusunda da kesin bir çözüm yoktur. Belirti ve bulgulara dayalı olarak ilacın dozunda değişiklikler yapılır.

Haber Ara