Dolar

32,5154

Euro

34,7314

Altın

2.487,30

Bist

9.524,59

Astana'da karar günü: Masada İdlib var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'final' şeklinde tanımladığı Astana görüşmelerinin 6.sı bugün gerçekleştirilecek. İdlib'in masaya yatırılacağı toplantıda

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-14 09:37:33

Astana'da karar günü: Masada İdlib var

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Üç yıl önce başlayan ve muhalifler ile Şam yönetimi arasında iletişim sağlayamasa da en büyük işlevini 'Halep kıskacından kaynaklı tahliyeler' konusunda gösteren Astana toplantılarının altıncısı bugün gerçekleştirilecek. İki gün sürecek görüşmelerde Türkiye, Rusya ve İran, Suriye'deki ‘çatışmasızlık bölgelerindeki kontrol güçlerinin' faaliyetlerini değerlendirecek. İdlib, Humus ve Doğu Guta'da tesis edilecek çatışmasızlık bölgelerinin sınırlarının onaylanması beklenen toplantıda ‘koordinasyon merkezi', ‘tutukluların ve esirlerin serbest bırakılmasıyla ilgili ortak çalışma grubu oluşturulması', ‘cenazelerin teslim edilmesi' ve ‘kayıp kişilerin aranması'na ilişkin hüküm taslağı da onaylanacak. Toplantı sonrasında Türk askerinin güvenliği sağlamak üzere İdlib'de harekete geçmesi bekleniyor...

İDLİB'DE 'ÇATIŞMASIZ BÖLGELER' İÇİN HAREKETE GEÇİLİYOR

Astana toplantısının ardından İdlib'in çatışmasızlık bölgesi haline getirilmesi için gerekli adımlar hızla atılmaya başlanacak.

SINIRA ASKERİ SEVKİYAT

Bu doğrultuda Türk Silahlı Kuvvetleri sınırda hazırlıklarını tamamladı. Dün Suriye sınırındaki birliklere takviye olarak gönderilen obüs ve zırhlı personel taşıyıcı yüklü tırlar ile askeri araçlar Kilis'e ulaştı. Çeşitli birliklerden gönderilen 5'i obüs yüklü tırdan oluşan 10 araçlık konvoy, Jandarma eskortu eşliğinde Kilis'ten geçerek Gaziantep'in İslahiye ilçesinin Suriye sınır hattı istikametine doğru hareket etti. Geniş güvenlik önlemleri altında götürülen askeri araçların, Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı sınırda konuşlandırılacağı öğrenildi.

İDLİB İÇİN SENARYO

Toplantı sonrasında İdlib'e Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki atme üzerinden İdlib'e girmesi beklenen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ardından İran ve Rusya şehre girecek.

AFRİN'DE PKK'YA KUŞATMA

TSK'nın Atme üzerinden şehre girmesi ile PYD'nin hakim olduğu Afrin, güneyden çevrelenmiş olacak.

(İlgili haberlere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

723718

Haber Ara