Dolar

32,4951

Euro

34,9419

Altın

2.430,00

Bist

9.789,54

Astana'da 3. tur

Kazakistan’ın başkenti Astana’daki Suriye görüşmelerinin 3. turu, BM ve Rusya heyeti arasındaki ikili görüşme ile başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 15:11:54

Astana'da 3. tur

Sputnik'in haberine göre Rusya, Türkiye ve İran'ın garantörlüğünde düzenlenen Suriye görüşmelerinin 3. turunun BM ve Rusya heyeti arasındaki ikili görüşme ile başladığını aktardı.

RUS HEYET

Görüşmelerde Rusya heyetine Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev başkanlık ediyor. Heyette ayrıca Tümgeneral Stanislav Gacimagomedov ve Rusya Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Birimi başkaın Sergey Verşinin yer alıyor.

BM

BM heyetine ise Mislos Strugar başkanlık ediyor.

Lavrentyev'in başkanlığındaki Rusya heyeti, BM heyeti ile görüşmelerin ardından, Ürdün heyetiyle; sonrasında da Beşar Caferi başkanlığındaki Esed heyeti ile görüşmeye başladığını aktardı.

Öte yandan Suriye, Türkiye ve İran heyetleri de görüşmeler için Astana'ya ulaştı.

Astana görüşmelerinin ilk turu 23-24 Ocak, ikinci turu ise 15-16 Şubat'ta düzenlenmişti.

MUHALİFLER "KATILMAYACAĞIZ" DEDİ

Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Suriye barış görüşmelerinin ilk 2 turunda, silahlı muhaliflerin oluşturduğu heyete başkanlık eden ve Ceyşul İslam (İslam Ordusu) liderlerinden Muhammed Alluş, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Yaptığımız açıklamayla ve görüşmelere katılmayarak, dünyaya Rusya'nın Suriye'de siyasi çözüm istediğini yalnızca basında gösterdiğini belirtmek istiyoruz. Rusya çözüm istiyorsa, politikasını değiştirmeli" ifadelerini kullandı.

Daha önce silahlı muhaliflerin temsilcilerinden Usame Ebu Zeyd yaptığı açıklamada ateşkes sözü tutulmadıkça Astana-3 görüşmelerine katılmayacaklarını söylemişti.

Haber Ara