Dolar

32,5023

Euro

34,9630

Altın

2.429,49

Bist

9.811,51

Assange'dan İngiltere'ye: Suudilerle gizli anlaşmalarınızı nasıl açığa vurduğumu hatırlayın...

Julian Assange: “Riyakar adi herifler… Sizin Suudilerle gizli anlaşmalarınızı nasıl açığa vurduğumu hatırlayın.”

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-12 16:17:13

Assange'dan İngiltere'ye: Suudilerle gizli anlaşmalarınızı nasıl açığa vurduğumu hatırlayın...

TIMETURK | ÇEVİRİ

Wikileaks kurucusu Julian Assange İngiliz parlamentosuna Twitter üzerinden ateş püskürdü. Assange söz konusu tweeti, İngiltere BM Ofisinden atılan “Bağımsız ve özgür medya güçüleri hesaba çekmek ve güçsüzlere ses olmakta hayati bir rol yerine getirmektedir” Tweet üzerine yorum mahiyetinde bir cevap verdi.

Halen İngiltere'nin “özgür ve bağımsız medya” tanımı içinde yer almayan ve Ekvator büyükelçiliğini terkettiği takdirde tutuklanmakla karşı karşıya kalan Assange, İngiltere'nin uluslararası insan hakları programının tamamı için harcadığı paranın iki katı kadar parayı kendisi hakkında casusluk yapmaya harcadığını ifade etti.

Assange, “Tam olarak bu nedenle beni hiçbir suçlama olmaksızın iki BM maddesini ihlal etmekten 8 yıl tutukladınız ve hakkımda casusuluk için 20 milyon poundun üzerinde para harcadınız ikiyüzlü herifler. Toplam uluslararası insan hakları programınızın tamamı 10.6 milyon Euro zavallı sahtekarlar” ifadelerini kullandı.

Bu ifadelerini ise, “Hatırlayın, sizin Suudi Arabistan'ı İnsan Hakları Konseyi'ne koymak için yaptığınız gizli anlaşmayı nasıl açığa vurdum?” diye yazdı. 2015 yılında İngiltere gizli bir ticari anlaşmayla Suudi Arabistan'la görüşmüş, konseye vereceği destek karşılığında BM İnsan Hakları Konseyi'nde bir koltuk vaat etmişti.

 

Haber Ara