Dolar

32,5023

Euro

34,9630

Altın

2.429,49

Bist

9.811,51

Aslan: Sağlık personeli hastaneye gelemiyor

Cizre’ye giden HDP’li Aslan, 'Halkın tedavi edilmemesi için baskı yapılıyor' iddialarında bulundu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-06 16:30:49

Aslan: Sağlık personeli hastaneye gelemiyor

Şırnak'ın Cizre ilçesine girmeyi başaran HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Cizre Devlet Hastanesi'ndeki özel harekatçıların, yaralıların tedavi edilmesine izin vermediğini savundu.

Cizre'ye girmeleri iki kez askerler tarafından engellenen, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Şanlıurfa Milletvekilleri Leyla Güven ile Ziya Çalışkan, Batman Milletvekili Ayşe Acar ve dört danışmanın da aralarında bulunduğu heyet ilçeye girmeyi başardı.

“Sağlık personeli hastaneye gelemiyor”

Diken'e konuşan Mardin Milletvekili Aslan, hastanede üç gündür aralıksız görev yapan sadece bir pratisyen hekimin olduğunu söyleyerek “Sokağa çıkma yasağı olduğu için hastane personelinin çalışmasına izin verilmiyor. Ne başhekim ve diğer doktorlar, ne de sağlık personelleri hastaneye gelemiyor. Bu yüzden tek başına hastanede kalan pratisyen hekimin psikolojisi bozulmuş durumda” dedi.

Çatışmaların üç gündür aralıksız devam ettiği Cizre'de, koridorlarında özel harekatçıların dolaştığı devlet hastanesine 15 yaralının getirildiğini ifade eden Aslan, sözlerine şöyle devam etti: “Polis, yaralıların hastanede tedavi edilmesine engel oluyor. Gelen tüm yaralılar ya Şırnak merkezindeki hastaneye ya da farklı illere sevk ediliyor.”

Polislerin daha önce yaralı meslektaşlarını tedavi etmesi için devlet hastanesindeki bir doktoru zorla, hakaret ederek alıp, götürdüğünü öne süren Aslan, polislerin doktora “Bu hainleri tedavi etmeyeceksiniz, sadece bizi tedavi edeceksiniz” dediği bilgisini aldığını aktardı.

Dünden beri hiçbir resmi yetkiliye ulaşamadıklarını da sözlerine ekleyen vekil, iki gündür sürekli iletişime geçmeye çalıştıkları Kaymakam ve Vali'nin de telefonlarına cevap vermediğini söyledi.

Haber Ara