Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

'Aslan Ailem' dizisinin ilk bölümü seyirciyle buluştu

Yönetmen Uğur:- 'Basit, komik, yalın, duygusal ve sempatik bir aile komedisi aslında. Dizide çok büyük iddialar, entrikalar, laflar yok. Sadece insanlar bir arada olsa, iyi olsa, problem çıktığında insanlar birbirlerine bir el atsa, bunları öneren bir dizi aslında'- Yapımcı Esenkal: - 'Türk halkının Yeşilçam'dan izlemeye alışkın olduğu bir aileyi ekrana taşıyoruz ama daha güncel hikayelerle. H

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-23 00:14:41

'Aslan Ailem' dizisinin ilk bölümü seyirciyle buluştu
Yönetmenliğini Ömer Uğur'un üstlendiği, TRT 1'in yeni dizisi "Aslan Ailem" seyirciyle buluştu.

İstanbul TRT Tepebaşı Stüdyoları'nda düzenlenen dizinin galasına, oyuncuların yanı sıra televizyon, medya ve sinema dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

AA muhabirine açıklama yapan yönetmen Uğur, izleyicileri sıcak ve naif bir aile dizisinin beklediğini söyledi.

Uğur, dizide anlatılan hikayenin geleneksel aile yapıları ele alınarak işlendiğine dikkati çekerek, "Basit, komik, yalın, duygusal ve sempatik bir aile komedisi aslında. Dizide çok büyük iddialar, entrikalar, laflar yok. Sadece insanlar bir arada olsa, iyi olsa, problem çıktığında insanlar birbirlerine bir el atsa, bunları öneren bir dizi aslında." dedi.

Çekimlerinin İstanbul Poyrazköy'de gerçekleştiğini belirten Uğur, şunları söyledi:

"2017'deyiz herkes bir hengame, bir koşturma içinde. Biz bu diziyle insanları biraz o hengameden çekip 'bir dakika durun, düşünün' demek istiyoruz. Biz böyle kurguladık. Seyirciye bu şekilde geçer mi bilmiyorum. Oyuncularımız da çok genç çocuklar, gelecekleri çok parlak. Sanıyorum bu diziden sinema ve televizyon dünyasına 2, 3 tane yeni kan enjekte edeceğiz. Çok iyi bir ekip olduk."

- "Halkın Yeşilçam'dan izlemeye alışkın olduğu bir aileyi ekrana taşıyoruz"

Dizinin yapımcılarından Yusuf Esenkal da dizi çalışmalarına yaz sezonundan önce başladıklarını aktararak, "Sıcak bir aile işi arıyorduk. İşin içinde komedi olan, dram, aksiyon olan bir dizi yapmak istiyorduk ve 4 erkek kardeşin hikayesini işlemeye karar verdik." ifadelerini kullandı.

Esenkal, dizinin konusuna da değinerek, "Ailemiz bir çiftlikte yaşıyor. Birbirlerine çok bağlı ama birbirlerinden çok farklı insanlar. Bu insanların gündelik hayatta yaşadıkları zorlukları, acıları ve komik olayları ekrana taşıyoruz. Türk halkının Yeşilçam'dan izlemeye alışkın olduğu bir aileyi ekrana taşıyoruz ama daha güncel hikayelerle, hepimizin gündelik hayatta yaşadığı dertleri, sorunları ve eğlenceli anları ekrana yansıtmaya çalışacağız. İnsanların keyifle izleyebileceği ve arkasında da bir tat bırakacağı bir iş yapmaya çalıştık." diye konuştu.

Dizide "Vedat Aslan" karakterini canlandıran Hakan Salınmış ise aile unsurunun önemine işaret ederek, "Hep unuturuz. Var olduğunu hep bildiğimiz için ihmal ederiz. Aile son tutunacak dalımızdır aslında, biz bunu göstermeye çalışacağız. Bir kurum olarak da ülkenin en alt hücresidir ve bizim topraklarımızın, geleneğimizin karşılığı sevgidir, sıcaklıktır ailede. Biz hep böyle hissettik ve böyle canlandırmaya çalıştık." değerlendirmesinde bulundu.

Yapımcılığını ES Film'in üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda Salınmış'ın yanı sıra, Burcu Özberk, Akın Akınözü, Ferdi Sancar, Bora Akkaş, Fırat Altunmeşe, Zerrin Sümer, Benian Dönmez, Eda Şölenci, Levent Özdilek, İpek Elban ve Mehmet Şeker rol alıyor.

Senaryosu Ayça Mutlugil tarafından kaleme alınan dizinin müziklerini de klarnet virtüözü Serkan Çağrı hazırladı.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara