Dolar

32,5421

Euro

34,8988

Altın

2.426,08

Bist

9.645,02

ASKON: Dövizdeki artış Türkiye'ye özgü değil

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, son dönemde döviz kurlarında yaşanılan hareketliliğe ilişkin açıklamada bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-22 15:26:13

ASKON: Dövizdeki artış Türkiye'ye özgü değil

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Ekonomik olarak küresel anlamda bir daralma yaşandığına dikkat çeken Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, bu nedenle parasal anlamda güvenli limanlar aranıyor. Dövizdeki artış Türkiye'ye özgü değil dedi.

TÜRKİYE BÜYÜMEYE VE GELİŞMEYE DEVAM EDECEK

Cesur, şunları kaydetti:

Bugün baktığımızda Avrupa'da bile çekirdek enflasyonda artışlar gözlemliyoruz. Bizde olduğu gibi Avrupa'da bu daralmadan en az seviyede etkilenmek adına  piyasalara yönelik teşvikler sürüyor.

Ülkemizde haliyle şu an yaşanan dalgalanmadan etkileniyor. Bu dalgalanmaya etkisi olan dış sorunların da geçici olduğunu düşünüyoruz. Kamu sektörümüzün bilançosu çok güçlü. Döviz girişini sağlayacak tedbirlerin alınması,   dövizle kredi verenlerin kredi vermeye devam etmesi sağlanabilirse küresel anlamda yaşanan dalgalanmadan çıkış sürecimiz kısaltılabilir. Ve yine Aralık ayında gelecek olan büyüme rakamları ile birlikte piyasaların güveni tazelenecektir. Türkiye ekonomik olarak istikrarlı bir ülkedir, büyümeye ve gelişmeye devam edecektir.

 

Haber Ara