Dolar

32,6191

Euro

34,7334

Altın

2.507,90

Bist

9.524,59

Askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik yeri sorgulama e-devletten Askerlik yeri sorgulama

Bedelli askerlik celp dönemi ve askerlik yerleri günün en çok araştırılan konusu oldu. Er, erbaş, yedek subay ve astsubay ile bedelli askerlerin sevk tarihleri ve askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı soruları geçtiğimiz günlerde merak konusu olmuştu. MSB’den yapılan duyuruda yer alan bilgilere göre Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 sevk ve celp dönemlerine ilişkin sınıflandırma sonuçları yani askerlik yerleri 28 Mayıs 2020 günü yani bugün e-devlet üzerinden açıklanacak.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-28 16:39:28

Askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik yeri sorgulama e-devletten Askerlik yeri sorgulama

Silah altına alınacakları yer ve tarih bilgisini merak eden binlerce gencin merakla beklediği konu bugün en çok araştırırlan konusu oldu. MSB'den yapılan duyuruda yer alan bilgilere göre Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 sevk ve celp dönemlerine ilişkin sınıflandırma sonuçları yani askerlik yerleri 28 Mayıs 2020 günü yani bugün e-devlet üzerinden açıklanacak. Beklenen tarihin gelmesiyle birlikte gözler saat bilgisine çevrildi. 

 

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLUR? 

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB), askerlik yerlerini öğle saatlerinden sonra paylaşması bekleniyor. Er adayları MSB resmi web sayfasının yanı sıra resmi sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendiriliyor.

Bedelli askerlik ve askerlik celp tarihleri ve yerlerini öğrenmek isteyen er, adayları E-Devlet'e bireysel şifreleriyle girip Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı bilgileri görüntüleyebilecek. Askerlik yerleri sorgulama işlemi, E-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

 

'ASKERLİK İLE İLİŞKİSİ YOKTUR?' NE DEMEK? 

Er ve erbaşlar için sevk tarihi farklılık gösteriyor. Bu nedenle bazı adaylar, e devlet üzerinden sorgulama yaptığında 'askerlik ile ilişkisi yoktur' ibaresiyle karşılaşıyor. Sonucunda bu ibare bulunan kişiler sınıflandırılmış yükümlü yazana kadar silah altına alınamaz.

 

Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları da, Milli Savunma Bakanlığı'nın E-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilecek.

SEVK TARİHLERİ HANGİ GÜN OLACAK? 

Er ve erbaşlar için 1. grup sevk tarihi 5 Haziran 2020 olacak. İlk grup sevk belgesini 1-5 Haziran tarihleri arasında alabilecek.
Haziran grubu bedelli askerler için sevk tarihi ise 20 Haziran 2020 olacak. Bu grup ise 16-20 Haziran tarihleri arasında sevk belgelerini alabilecekler.
Yedek subay ve astsubay adayları, er ve erbaşların ikinci grubu ve ertelenen nisan grubu bedelli askerler için sevk tarihi ise 29 Haziran 2020 olacak. Bu grup içerisinde yer alanların sevk tarihleri ise 25-29 Haziran olacak.

 

ASKERE ALIM İŞLEMLERİ 

Asker adayları belirtilen tarihler içerisinde ASAL sevk başvurusu oluşturmak için e-devlet'e TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapacaklar.
Burada kendilerine sunulan covid-19 anketini doldurduktan sonra sistemin kendilerini yönlendirdikleri sağlık kuruluşlarına gidecekler.
MSB koronavirüs tedbirleri kapsamında silahaltına alınacak her askere covid-19 testi yapacak. e-devlet'ten gerekli bilgiler doldurulduktan sonra yönlendirilecek olan sağlık kuruluşunda alınan test pozitif çıkarsa asker tedavisi bitene kadar birliğine katılamayacak.

Haber Ara