Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

'Askerlerimiz Yunanistan'da eğitim aldı'

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, son 20 yılda 200'den fazla Ermeni askerinin Yunanistan'da eğitim aldığını açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-16 03:32:19

'Askerlerimiz Yunanistan'da eğitim aldı'

Ziyaret ettiği Atina'da Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşmesinin ardından basın toplantısında konuşan Sarkisyan, "Yunan ve Ermeni halklarının güvenliğinin birbirine bağlı olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız" dedi.

Son 20 yıl içinde 200'den fazla Ermeni askerinin Yunanistan'da eğitim aldığını söyleyen Sarkisyan, "Bu, gelecekte bu alanda yeni başarılar elde etmemize yardımcı olacak bir temel" diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI İMZALANDI

Görüşmede sağlık, kültür, eğitim ve diğer alanlarda ikili işbirliğine ilişkin anlaşmaların imzalandığını belirten Sarkisyan, "Bu alanlarda ülkelerimiz rekabet üstünlüklerine sahip ve bu üstünlüklerden azami biçimde faydalanmalıyız" diye konuştu.

'EN ZAYIF HALKA TİCARET'

İki ülke arasındaki ilişkilerin en zayıf halkasının ticaret olduğunu kaydeden Ermeni lider, "Bu elbette objektif faktörlerle ilgilidir" dedi.

Yunanistan, Rusya'nın ardından Ermenistan'ın en büyük ikinci askeri ortağı. İki ülkenin 2013 yılında imzaladığı askeri işbirliği anlaşması, Atina'da eğitim gören Ermeni askeri sayısının artırılmasını öngörüyor.



VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara