Dolar

32,3546

Euro

34,9507

Altın

2.325,47

Bist

9.079,97

Askeri uzmanlar: IŞİD’in toparlanması uzun sürecek

Suriye’nin çeşitli bölgelerinde hem Esed rejimine hem de IŞİD’e karşı düzenlenen operasyonlar tüm hızıyla sürüyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-01 17:02:40

Askeri uzmanlar: IŞİD’in toparlanması uzun sürecek

Suriye'nin en etkin ve büyük gruplarından olan Ahrar'u Şam, birkaç muhalif grup ile birilikte Suriye'nin güneybatısında bulunan Dera'da IŞİD'e karşı geçtiğimiz günlerde yeni bir operasyon başlattı. Dera'nın batı kırsalında bulunan ve dört aydır IŞİD'in kuşatması altında olan Hayt cephesinde günlerdir devam eden operasyonun bilançosu yayınlandı.

Muhalif gruplar tarafından yapılan açıklamaya göre 25 IŞİD mensubu öldürüldü, 23 mm ve 14,5 mm'lik uçaksavarlar, 1 tank, 1 bmb zırhlı araç, 1 patlayıcı yüklü araç ve 1 buldozer imha edilerek 1 bmb zırhlı araç ve büyük sayıda mühimmat ganimet alındı.

Açıklamada ayrıca Hayt bölgesinin 4 aydır IŞİD'in kuşatması altında olduğu ve bölgede sivil halk ile birlikte Ahrar'u Şam, Harameyn tugayı ve Sünni gençler tugayının bulunduğu bilgisine yer verildi.

Bir süredir devam eden operasyon ile ilgili konuşan askeri uzmanlar, IŞİD'in bölgede verdiği kayıplar nedeniyle IŞİD'in toparlanmasının uzun süreceğini ve yakın zaman içinde tekrar karşı bir operasyon başlatamayacağını söyledi.

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Özgür İdlib Ordusu, Hama kuzeyindeki Masasin cephesindeki çatışmalarda Esed rejimine ait bir mühimmat deposunu havaya uçurdu.

Kaynak: timeturk

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara