Dolar

32,3427

Euro

35,0956

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Askeri mahkemeler kalkıyor

Bakan Bozdağ, HSYK'da seçim değişikliğinin ve iki askeri mahkemenin kaldırılacağını belirtti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-26 03:14:00

Askeri mahkemeler kalkıyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Antalya'da düzenlenen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu HSYK'nın seçim sisteminin değiştirileceğini ayrıca, yargıda çok başlılık olduğunu belirterek iki askeri mahkemenin kaldırılacağını açıkladı.

Ajansların haberine göre; Bakan Bozdağ, istinaf konusunun Türkiye'de çok tartışıldığını, adeta yılan hikayesine döndüğünü söyledi. Bu konuda mazeret aranmaması gerektiğini ifade eden Bozdağ, mazeret arayışına son verip, bütün olumsuzluklara rağmen tarihi bir aımla bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini kaydetti. Bozdağ HSYK seçimleri ve kapatılacak mahkemelerle ilgili şunları söyledi:

HSYK SEÇİMİ DEĞİŞMELİ

"HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı olarak bir hususu buradan özellikle ifade etmek istiyorum HSYK seçim usulünü bu yöntemle devam etmesi yargıya en büyük zararı veriyor. Bundan sonrada verecektir. Yargının içindeki ayrışmalara son vermek için bizim bu seçim usulünü behemahal değiştirmemiz gerekiyor.

2018'de mevcut usulle yeni bir HSYK seçiminin yapılmasının Türkiye'nin hayrına Türkiye'nin yararına olmadığına yürekten inanıyorum. Ben bu salonda olanların da olmayanların da buna yürekten inandığını biliyorum.

ASKERİ YÜKSEK MAHKEMELER KALKACAK

Yargıda çok başlılık da var. Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi bunları da artık ortadan kaldırıp askeri yargıyı Yargıtay'da, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ni Danıştay'da birleştiren bir adımı atmakta Türkiye'nin yararına olacak tarihi bir reform olduğunu düşünüyoruz. Umarız burada da bir uzlaşma olur. Çünkü diğer partilerin seçim beyannamelerinde ve millete söyledikleri sözlerin içerisinde bu konuda onların da bizimle aynı yaklaşımda olduğunu görüyoruz."

Haber Ara