Dolar

32,4933

Euro

34,9474

Altın

2.428,81

Bist

9.795,46

Askeri kaynaklardan İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretine eleştiri

Askeri kaynaklardan Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretine eleştiri geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-04 16:08:10

Askeri kaynaklardan İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretine eleştiri

Askeri kaynaklar, İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretine ilişkin "Yönergede yer alan hususlara aykırı hareket edilmesi nedeniyle törenin insicamının bozulması ve Anıtkabir'in saygınlığına gölge düşürülmesi rahatsızlık yaratan husus olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

İMAMOĞLU'NUN ANITKABİR ZİYARETİ

Ekrem İmamoğlu, 2 Nisan günü Anıtkabir'i ziyaret etti.  İmamoğlu, seçim gündeminin sürdüğünü, bu süreçte hiç hoş olmayan ortamların yaşandığını ifade ederek, "Sabırla takip ediyorum ama sabır kadar inancım, kararlılığım en üst seviyede. Bunun bilinmesini istiyorum. Çok şey birbirine karıştı. Bu beni çok üzüyor. Neler karıştı derseniz, devletin imkanları, bakanları, kurumları, neye hizmet edeceğini şaşırmış durumda" diye konuştu. "YSK, benim güvendiğim tek kurum. Sonuna kadar güveniyorum" diyen İmamoğlu, "Sandık tutanaklarım bugün sayın Yıldırım lehine bir sonuç verseydi, partim de 'Hayır kardeşim, kabul etmiyorum' deseydi, ben çıkar, 'Sayın Yıldırım, hayırlı uğurlu olsun, seçimi kazandınız' derdim. Aynı şeyi beklerim" dedi. Anıtkabir defterini Belediye Başkanı şeklinde imzalanmasına ilişkin de açıklama yapan İmamoğlu, "Bunu yapmak istemezdim ama kendisini esefle takip ediyorum. Hala ısrarla İstanbul'da afişleri donatmak, asmak, bazen belediyenin görevlisi asmazsa başka türlü astırmak için çabalar ortaya koymak, yazıktır günahtır" değerlendirmesini yaptı. İmamoğlu, bir gazetecinin "Seçim sonuçları için aksi durum olsa ne yapacaksınız?" şeklindeki sorusuna, "Aksi durum olmaz. Bu ülke büyük bir ülkedir, bu millet büyük bir millettir" cevabını verdi.

33_4

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN TEPKİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Anıtkabir'de düzenlenen bütün törenlerin "Anıtkabir Hizmetleri Yönergesine" uygun olarak icra edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bugün Anıtkabir'de icra edilen törende, törene katılım sağlayanlar tarafından tören usul ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edilmiştir. Konuya ilişkin ilgili personel ikaz edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

HAKAN ÇELİK: ZİYARET, İZİN VERİLMEMESİNE RAĞMEN GERÇEKLEŞTİRMİŞ

CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Posta Gazetesi Yazarı Hakan Çelik, Anıtkabir Komutanlığı'ndan aldığını söylediği bir bilgiyi paylaştı. Buna göre İmamoğlu'na "bu sıfatı kullanamayacağı" söylenmiş. İşte Çelik'in açıklamaları:

"Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla Anıtkabiri ziyaret etme isteğini Anıtkabir Komutanlığı'na iletmiş. Bu tarz ziyaretlerin Komutanlığa bildirilmesi gerekiyor. Fakat Komutanlık, 'YSK tarafından resmi bir karar olmadığı için ziyaretin bu çerçevede yapılmasının mümkün olmadığını' İmamoğlu'na iletmiş. İmamoğlu da bunun üzerine, edindiğim bilgiye göre CHP'li bir heyetle ziyareti gerçekleştirme kararı vermişler ve büyük bir topluluk halinde gelip, çelenk koyup, Komutanlık "Bu uygun değil" demesine rağmen deftere Belediye Başkanı ünvanıyla yazı yazıp imzalamış."

ÖMER ÇELİK: SAYGISIZLIK YAPMIŞTIR

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise konuya ilişkin şunları söyledi: 

"Her vatandaşımızın ve siyasi şahsiyetin Anıtkabir ziyaretinden memnuniyet duyarız. CHP adayının ziyaretinde ise Anıtkabir defterine attığı imzada malesef bu saygıyı zedeleyen ve istismara yönelik bir ifade ortaya çıkmıştır. YSK kesin kararını vermedi. İtiraz süreci devam ediyor. Herhangi bir kimseye yetki ya da mazbata verilmemiştir. CHP adayı 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı' olarak imza atmıştır. Anıtkabir defterinin böylesi bir istismarda kullanılması saygısızlık olmuştur. Bu ziyaretleri, bu aziz hatıraya saygının ötesine taşırarak, birtakım kişisel çıkarlar için kullanmak saygı duyulacak tavır değildir, istismardır. Her önüne gelen o deftere istediği makamın sıfatını kullanarak imza atarsa son derece saygısızlık bir iş olur. Keşke oraya imza olarak 'CHP heyeti' diye imza atsalardır.

Oraya kendisine mazbata verilmeden oraya atılan imza Anıtkabir'de görev yapan komutanlığı kandırmak yoluna düşülmüştür. Hukuki süreç devam ederken bu şekilde Atatürk istismarı saygısızlıktır. Seçim süreci devam ederken twitter adresindeki profiline henüz mazbata almadan belli makamlara gelmiş gibi ibareler konuluyor. Twitter'da 140 karakterlik hakkınız vardır ama Anıtkabir'e bu şekilde istismarı yapmaya hakkınız yoktur. Sonuç olarak kazanan demokrasi olacaktır. Sürece saygımız sürecek. Bu mücadele sırasında hukuk çerçevesinde diğer partilerin de görevlileri orada olduğu için başka partilere verilen oylar da yansıyacaktır. Şu anda bu kadar itiraz varken, hukuka müracat etmek, hukuki süreci beklemek en doğrusudur. Sonuç YSK tarafından açıklandığında, millet iradesi bu şekilde tecelli etmiştir, İstanbul, Ankara ve diğer illerde vatandaşlarımızın iradesi bu şekilde tecelli etmiştir diye saygıyla karşılayacağız. Bütün kara propagandalara, yurtdışındaki maniplasyonlara bakmayacağız."

Haber Ara