Dolar

32,5612

Euro

34,8754

Altın

2.437,69

Bist

9.645,02

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-12 18:03:16

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu yetkilileri, Sağlık Bakanlığına devredilen askeri hastanelere ilişkin planlamayı görüşmek üzere, bir araya geldi.

SGK Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, SGK Başkan Yardımcısı Orhan Koç, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan ve SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Gazi Alataş'ın katıldığı görüşmede, vatandaşların ve askeri personelin sağlık hizmetlerine erişimi konusundaki tüm süreçler gözden geçirilirken, gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda görüş ve öneriler masaya yatırıldı.

Devredilen askeri hastanelerle 5 bin 600 yatağın daha sigortalılar için hizmete açıldığını vurgulayan Alataş, sigortalıların yanı sıra er ve erbaşların bu hastanelerden yüksek kalitede hizmet almaya devam edeceklerini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bünyesinde hizmet veren GATA Ankara Eğitim Hastanesi, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi, Ankara'daki Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığı, Bursa, İzmir, Diyarbakır, Erzurum Mareşal Çakmak, Ankara Etimesgut, İstanbul Kasımpaşa, İstanbul Gümüşsuyu, Ankara Mevki, Tekirdağ Çorlu, Eskişehir, Kocaeli Gölcük, Balıkesir, Çanakkale, Elazığ, Girne, Isparta, Van, Kayseri, Ağrı, Muğla Aksaz, Erzincan, Konya, Amasya Merzifon, Bitlis Tatvan, Hakkari, Adana, Balıkesir Edremit, Çanakkale Gelibolu, Kars Sarıkamış ve Şırnak asker hastaneleri, Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığına devredilmişti.

Haber Ara