Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Askeri güç sıralaması açıklandı... Türkiye kaçıncı sırada?

Global Firepower, 2018'in askeri güç sıralamasını yayınladı. Değerlendirmede nükleer stoklar dikkate alınmazken, Türkiye hazırlanan listede 9. sırada yer aldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-11 08:35:57

Askeri güç sıralaması açıklandı... Türkiye kaçıncı sırada?

Coğrafi faktörler, lojistik esneklik ve NATO müttefikliği gibi birçok konu ele alınarak değerlendirme yapıldı. Yapılan analize 136 ülke dahil edilirken, mevcut insan gücü önemli bir husus olarak görüldü.

FİNANSAL GÜÇ DE ELE ALINDI

Global Firepower tarafından yapılan alanizde finansal istikrara da yer verildi. Finansal güç için, "Başarılı bir kampanya yürütürken finansmanın birçok önemli faktörden birini temsil ettiği göz önünde bulundurulur." ifadesi kullanıldı.

NATO müttefikleri için ise, "Üyelerden birinin savaşa katılması gerektiğinde, kaynakların teorik paylaşımı nedeniyle hafif bir ikramiye alırlar." denildi.

AA_42

İNSAN GÜCÜ ÖNEMLİ FAKTÖR

Yapılan değerlendirmede mevcut insan gücü önemli bir husus olarak belirtildi. Büyük nüfusa sahip ülkelerin, hem savaş hem de sanayiyi desteklemek için personelin mevcudiyetinde yeterli durumda olması avantaj olarak görüldü. Bu nedenle de yüksek nüfuslu ülkeler, daha yüksek sıralarda yer alma fırsatı yakaladı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara