Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

Askeri casusluk soruşturmasında 6 subaya gözaltı

İzmir merkezli askeri casusluk soruşturmasında, 10 ilde başlatılan operasyonda, aralarında amirallerin de bulunduğu 6 muvazzaf subay için gözaltı kararı verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-09 10:01:38

Askeri casusluk soruşturmasında 6 subaya gözaltı

AA'nın haberine göre; İzmir Cumhuriyet Başssavcılığınca "İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği" iddialarıyla ilgili 'FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, İzmir merkezli 10 ilde başlatılan operasyonda, aralarında amirallerin de bulunduğu 6 muvazzaf subay hakkında gözaltı kararı verildi.

Operasyonda, hakkında gözaltı kararı verilen 6 muvazzaf askerden bir binbaşı gözaltına alındı, 2 amiral ve 3 binbaşı rapor aldığı için gözaltı işlemi uygulanamadı.

OPERASYONUN GEÇMİŞİ

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatıyla önceki gün İzmir merkezli olmak üzere Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar ve Mersin'de operasyon başlatılmıştı.

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen, aralarında gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 30 kişiden 8'i gözaltına alınırken, 12'sinin daha önce gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında da arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti.

ÖNCEKİ GÜN GÖZALTINA ALINAN 8 KİŞİ ADLİYEDE

Öte yandan, önceki gün başlatılan operasyonda gözaltına alınan 8 zanlı da adliyeye sevk edildi.

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen aralarında gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 30 kişiden 8'i gözaltına alınırken, 12'sinin daha önce gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında da arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti.

Haber Ara