Dolar

32,5526

Euro

34,8945

Altın

2.440,66

Bist

9.645,02

Askeri araca saldırı: Yaralılar var

Diyarbakır'da PKK üyeleri askeri zırhlı aracın geçişi sırasında önceden yola yerleştirdikleri patlayıcı infilak etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-10 17:20:12

Askeri araca saldırı: Yaralılar var

AA'nın haberine göre, Diyarbakır'da askeri personel taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında PKK üyelerince yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada, 6 asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır-Silvan karayolunun Bağdere mevkisinde  PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcı, askerleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında patlatıldı.

6 ASKER YARALANDI

Patlamanın şiddetiyle araç içerisinde bulunan 6 asker hafif yaralandı. Yaralanan askerler, 112 Acil Servis ekiplerince Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı.

OPERASYON SEKİZİNCİ GÜNÜNDE

Diyarbakır'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı 8'inci gününe giren Silvan İlçesi'nde operasyonlar devam ediyor. HDP milletvekilleri bu mahallelere girmek istedi, ancak güvenlik güçleri çatışma olduğu gerekçesiyle izin vermedi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde geçen salı günü saat 05.00'den itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde PKK'lıların sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle giden polis ekipleri mahallelere girdi.

 

Haber Ara