Dolar

32,3761

Euro

34,9809

Altın

2.325,66

Bist

9.085,17

Asırlık Şükrü dedenin bayram sevinci

Asırlık Şükrü dedenin bayram sevinci

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-18 11:37:25

Asırlık Şükrü dedenin bayram sevinci
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde yaşayan ve doğum belgesinde 1900 nüfus cüzdanında ise yeni 1912 doğumlu olduğu yazılan Şükrü Kızılhan, bir bayramı daha çocukları ve torunlarıyla birlikte geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

İlçeye 45 kilometre mesafedeki bin 200 nüfuslu Eskiköy Mahallesi'nde eşini 40 yıl önce kaybettikten sonra yalnız yaşamaya başlayan Kızılhan, yakınlarının yardımıyla ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kimseye ihtiyaç duymadan yürüyebilen 10 çocuk 145 torun sahibi Kızılhan, şimdiye kadar çok bayramlar gördüğünü belirterek, "Eski bayramlar daha güzeldi. Benim için en güzel bayram çocuklarımı ve torunlarımı görmek. Onların yüzündeki neşeyi görmek bana yetiyor" dedi.

Kızılhan, çocukları ve torunları sayesinde hayata daha sıkı bağlandığını, bir bayramı daha torunlarıyla güzel vakit geçirmenin paha biçilemez olduğunu anlattı.

Şükrü dedenin 78 yaşındaki oğlu Hüseyin Kızılhan ise babasının uzun yıllar çok yokluk çektiğini, bu yaşına rağmen bir emeklilik maaşının bile olmadığını, babasına kardeşleriyle birlikte her zaman yardımcı olduklarını ifade etti.

"Allah başımızdan eksik etmesin" dileğinde bulunan Hüseyin Kızılhan, babasının kişisel ihtiyaçlarını kendisi görebildiğini, yemeklerini kız kardeşinin yapıp yedirdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu yaşıma kadar babam bizi büyüttü, evlendirdi. Şimdi ise biz ona bakıp evlatlık görevimizi yapıyoruz. Bayram sabahları babam başka neşeli oluyor. Torunlarıyla 'çocuk' gibi oynuyor. Babamın yapamadıklarını da sağ olsun komşuları yapıyor. Havalar iyi olduğu zaman da kahvehaneye gider arkadaşlarıyla sohbet eder. Gününü daha çok evinin terasındaki yatağında etrafı seyrederek geçirmesini seviyor. Babam günde iki öğün yemek yer. Onun dışında bir şey yemez."

62 yaşındaki kızı Kübra Kızılhan ise babasının yüzünden gülümsemenin hiç bir zaman eksik olmadığını, yaşını duyarak çevre illerden hayır duasını almaya bile gelenlerin olduğunu, eve kim gelirse gelsin muhakkak misafir etmeden asla göndermediğini söyledi.

Haber Ara