Dolar

32,5875

Euro

34,6701

Altın

2.525,16

Bist

9.524,59

Aşırı sağcılar, Trump için sokağa döküldü

ABD'de beyaz ırkın siyah olanlara mutlak üstünlüğünü savunan Ku Klux Klan örgütü, Trump'ın Başkanlığı için sokağa çıktı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-11 17:43:43

Aşırı sağcılar, Trump için sokağa döküldü

Ajanslarda yer alan haebre göre; ABD'nin yeni başkanının Donald Trump olacağının kesinleşmesinin ardından, Trump'ın söylemlerini benimseyen ülkedeki aşırı sağcı ve ırkçı bazı gruplarda da kıpırdanmalar başladı. Beyaz ırkın siyah olanlara mutlak üstünlüğünü savunan Ku Klux Klan örgütü (KKK) de Kuzey Carolina'da 'zafer yürüyüşü' yapacağını açıkladı.

Pelham merkezli 'Sadık Beyaz Şovalyeler' isimli KKK kolu, yürüyüşün 3 Aralık'ta yapılacağını söyledi. 'Şovalyeler'in sitesinde, "Trump'ın ırkı halkımı birleştirdi" sloganı da yer alıyor.

"Salıncak eyalet" (swing state) olarak bilinen Kuzey Carolina'da sandıkların sayılmasının ardından Trump'ın büyük çoğunlukla tercih edildiği görülmüştü.

BAŞINDAN BERİ YANINDAYDILAR

Ku Klux Klan'ın resmi yayın organları da seçim kampanyası boyunca Trump'a destek vermişti. KKK'ın eski yöneticilerinden David Duke, seçim gecesinin hayatının en heyecan verici gecelerinden biri olduğunu söyleyerek "Trump'ın Clinton'ı devirmesinde emeği geçen tüm ekiplerimizi kutluyorum" ifadelerini kullandı. Duke, geçen Şubat ayında Trump'ın kampanyasına da para desteğinde bulunmayı önermiş ancak kabul edilmemişti.

 

Haber Ara