Dolar

32,5626

Euro

34,9387

Altın

2.426,84

Bist

9.722,09

'Aşırı sağ oy kazanmak için Erdoğan'ı diktatörlükle suçluyor'

İngiliz Times gazetesi, Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders'in seçim öncesi partisinin kan kaybını durdurmak Erdoğan'ı 'diktatörlükle' suçladığını ve Türk bakanlara referandum kampanyası yasağı istediğini yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 12:36:14

'Aşırı sağ oy kazanmak için Erdoğan'ı diktatörlükle suçluyor'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Times'in Hollanda'nın Breda kentindeki muhabiri Bruno Waterfield'in imzasını taşıyan haberde Özgürlük Partisi'nin (PVV) 'nin "sarı saçlarını oksijenli su ile açan" lideri Wilders, Müslüman karşıtlığını yeniden canlandırmak için Türkiye'yle kavgayı seçti.

NE OLMUŞTU?

Geert Wilders dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Cumartesi günü Hollanda'nın Rotterdam kentinde referandum kampanyası yapma kararını protesto etmişti. Wilders, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği binasının önünde Türkçe ve Hollandaca, "Uzak dur! Bu bizim ülkemiz" yazan bir pankart açmıştı. Wilders, yaptığı kısa açıklamada da, "Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumu ile diktatör Erdoğan'ın yetkileri daha da artacak. Biz Türk dikta rejiminin Hollanda'da propaganda yapmasını istemiyoruz" demişti.

ANKETLERDE GERİDE KALDI

Haberde vurgulanan bir diğer nokta da Hollanda'da Çarşamba günü yapılacak genel seçim öncesi yapılan son kamuoyu araştırmasının, PVV'yi, Başbakan Mark Rutte'nin lideri olduğu liberal D66 partisinin 3 puan gerisinde ikinci sırada göstermesi. Oysa PVV, Hollanda'da uzun süre en popüler parti konumundaydı.

"WİLDERS'İN GÖSTERİLERİNE FAZLA KATILM OLMADI"

Times muhabiri Bruno Waterfield, Wilders'in Türk Büyükelçiliği önündeki eylemine partisinden fazla katılım olmadığını, her bir partiliye karşın üç gazeteci ya da polis olduğunu da habere ekledi.

"SORUMA CEVAP VERMEDİ"

Waterfield, Wilders'e, "Camilerin ve Kuran'ın yasaklanması çağrısı yaparken Sayın Erdoğan'ı nasıl 'diktatör' olarak nitelendiriyorsunuz?" diye sorduğunu, aldığı yanıtın "Burada bunu konuşmak için bulunmuyorum" olduğunu da eklemiş.

Haber Ara