Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

Aşık Veysel'in torunu aday oldu

Yeni kurulan ve ilk sandık sınavını 24 Haziran'da verecek olan İP'in İzmir milletvekili aday listesi açıklandı. İP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in başdanışmanı, merhum Türk halk ozanı Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer, İzmir birinci bölge 4'üncü sıradan aday yapıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-21 19:07:15

Aşık Veysel'in torunu aday oldu

Yeni kurulan ve ilk sandık sınavını 24 Haziran'da verecek olan İP'in İzmir milletvekili aday listesi açıklandı. İP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in başdanışmanı, merhum Türk halk ozanı Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer, İzmir birinci bölge 4'üncü sıradan aday gösterildi.

Listede, birinci bölgenin ilk sırasında Dursun Müsavat Dervişoğlu yer alırken, ikinci bölge 1'inci sırada ise İP Genel Sekreteri Aytun Çıray aday gösterildi.

İP'nin İzmir adayları arasında tanıdık simalar yer aldı. Milliyet Gazetesi Yazarı Gazeteci Mehmet Tezkan, İzmir ikinci bölge 3'üncü sırada yer aldı. Demokrat Partili isimler de İP listelerinden aday gösterildi. DP İzmir İl eski Başkanı Metin Dökmeciler ikinci bölge 6'ncı sıradan aday olurken, yine il eski başkanı Osman Varol da birinci bölge 6'ncı sıradan İP milletvekili adayı oldu. 18 Aralık 2002'de silahlı saldırı sonucu öldürülen tarihçi yazar Necip Hablemitoğlu'nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu da İzmir ikinci bölge 3'üncü sıradan aday gösterildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara