Dolar

32,5984

Euro

34,7973

Altın

2.499,19

Bist

9.524,59

“Aşı ile toplumsal bağışıklığa ilk ulaşan ülke: İsrail”

Koronavirüs’ün kaynağı araştırılırken dikkat çekici bir analiz yazısı geldi. Bağışıklık sistemi uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz analiz ettiği rakamlara göre virüse karşı ‘Toplumsal bağışıklığı’ ilk sağlayan ülke İsrail oldu. Prof. Dr. Unutmaz’a göre İsrail’in rakamları tek hanelere düşürmesi de kaçınılmaz.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-03 13:32:30

“Aşı ile toplumsal bağışıklığa ilk ulaşan ülke: İsrail”

Tüm dünyanın Çin'de ortaya çıkan Kovid-19 virüsü ile mücadelesi sürüyor. Virüse karşı aşı çalışmaları sürerken Dünya Sağlık Örgütü ve ülkelerin sağlık yönetimleri aşılar için ‘acil kullanım izni' çıkardı. Pek çok aşı tartışmaları da beraberinde getirdi. Komplo teoristleri bazı emperyalist güçlerin aşı ile insan genetiğini değiştireceği tezini savunurken bazıları da bu iddiayı kesin bir dille reddediyor.

Bağışıklık sistemi uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz da BioNTech-Pfizer aşısını halkına uygulamaya başlayan İsrail ile ilgili dikkat çekici analiz bir yazı kaleme aldı.

 

3_7

 

Prof. Dr. Derya Unutmaz paylaştığı grafikteki verileri analiz ederek “Tahmin ettiğimiz gibi, Nisan geldi ve İsrail dünyada aşı ile toplumsal bağışıklığa ulaşan ilk ülke oldu. Korona artık orada kontrol altındadır-bu cephe kazanılmıştır-yakında çocukların da aşılanması başlayarak vaka sayılarını tek ya da çift hanelere düşürmeleri mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

1_7

2_7 Canan Karatay ne demişti?

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay daha önce yaptığı açıklamada İsrail Devleti'nin aşı uygulamadığını savunmuştu.

Karatay katıldığı bir TV programında şu ifadeleri kullanmıştı:

-Din bakımından bazı ülkelerde hiç yapılmıyor. Onu biliyor musunuz? Adını söylemeyeyim şimdi. Hiç aşı yapılmayan ülkeler var.

-Neresi var aşı yapılmayan?

-İsrail.

Haber Ara