Dolar

32,5862

Euro

34,8130

Altın

2.416,97

Bist

9.645,02

Asgari ücretle çalışan işçiden örnek bağış

Kırşehir'de, ekmek fırınında asgari ücretle çalışan Kenan Dede, biriktirdiği bir miktar parayı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışladı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-06 16:17:16

Asgari ücretle çalışan işçiden örnek bağış
Kırşehir'in Kaman ilçesinde, bir ekmek fırınında asgari ücretle çalışan Kenan Dede, biriktirdiği bir miktar parayı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışladı.

Kaman Kaymakamı Murat Girgin, Dede'yi evinde ziyaret ederek asgari ücretle çalışmasına rağmen yaptığı bu bağıştan dolayı berat ve madalya takdim etti.

Dede, 17 yıldır bir fırında asgari ücretle çalıştığını belirterek Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına her zaman destek verilmesine inandığı için böyle bir bağış yaptığını söyledi.

Bu bağışın başka insanlara da örnek olmasını dileyen Dede, şöyle konuştu:

"Asgari ücretle çalışan birisi olarak biraz birikimim vardı, oradan karınca kararınca bağış yaptık. Kaymakamımız ve ilçe garnizon komutanımız duymuşlar ve ziyaretime gelerek yaptığımız bu bağış için teşekkür ederek madalya ve berat belgesi takdim ettiler. Memleketimizin huzuru, Türkiye'nin daha güçlü olması için elimizden geldiği ölçüde bir şeyler yapmak istedik. Umarız herkes elini taşın altına koyar ve hep beraber ülkemizi daha iyi yerlere taşırız."

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Kaman Fahri Tanıtım Kurulu Onursal Başkanı da olan Kaymakam Girgin de Türk Silahlı Kuvvetlerinin peygamber ocağı olarak bilindiğini ve çok büyük önem verildiğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Ordumuzun çok eski yıllara dayanan bir geçmişi var. Millet olarak 'Peygamber ocağı' diye de adlandırdığımız Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk milletinin göz bebeğidir. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışta bulunan Kenan Dede ve ailesine teşekkür ederek bu davranışın tüm vatandaşlarımıza örnek olmasını diliyorum."


Haber Ara