Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

ASELSAN 12 ülkeye ihracat yapacak

ASELSAN Stabilize Silah Sistemleri'nin ihraç edildiği ülke sayısı 12 oldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-30 13:08:22

ASELSAN 12 ülkeye ihracat yapacak

Türkiye'nin yeni ihraç kalemlerine önemli bir katkı da ASELSAN'dan geldi.

"Uzaktan Kumandalı Silah" ismiyle de bilinen sistem, sabit tesislerin korunmasından, araç ve gemilerin silahlandırılmasına kadar geniş bir yelpazede kullanılıyor.

Silah sistemleri, halen Hırvatistan, Katar, Kazakistan, Pakistan, Bahreyn, Türkmenistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Gürcistan ve Malezya silahlı kuvvetlerine hizmet veriyor. ASELSAN, imzaladığı yeni sözleşmelerle Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri ihracat portföyüne yeni ülkeler ekliyor.

Sistemin ihracatında son dönemde 2 imza birden atıldı. Kazakistan ve Malezya silahlı kuvvetlerinin seçimi de ASELSAN oldu.

Bu çabaların sonucu olarak ASELSAN ile Malezya'da yerleşik bir firma arasında imzalanan sözleşme kapsamında teslimatı gerçekleştirilecek olan 30 mm MUHAFIZ Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemleri, Malezya Silahlı Kuvvetleri'nin botlarına entegre edilecek. Bugüne kadar 50'ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren ASELSAN, imzaladığı sözleşme ile Güneydoğu Asya bölgesine ilk silah sistemi ihracatını gerçekleştirecek.

KAZAK ORDUSU DA SİSTEMİ KULLANACAK

ASELSAN, ayrıca Kazakistan Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacını karşılamak üzere, Kazakistan endüstrisinin olanaklarını da kullanarak yerel ortakları ile SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri'ni üretecek. Bu sistemler Kazakistan Kara Kuvvetleri Komutanlığının zırhlı araçlarında kullanılacak.

Şirketin, Kazakistan'daki ortağı KAE firması ile birlikte geliştirerek üretimini gerçekleştireceği SARP Sistemi, kara platformları için geliştirilmiş uzaktan komutalı stabilize silah sistemi olma özelliği taşıyor.

UZAKTAN KOMUTALI SİLAH SİSTEMLERİ

Özelliklerine ve kullanım alanına göre SARP, STAMP, STOP ve MUHAFIZ adını alan sistem üzerinde, lazer mesafe ölçer, uzun menzile ve yüksek hassasiyete sahip termal ve gündüz kameraları bulunuyor. Bu birimler ile gece, gündüz ve olumsuz görüş şartlarında çıplak gözle görülemeyen hedefler tespit ediliyor, tanınıyor ve mesafe bilgisi dahilinde yapılan balistik hesaplamalarla etkili biçimde ateş altına alınıyor.

Haber Ara