Dolar

32,5700

Euro

34,7542

Altın

2.410,68

Bist

9.645,02

Asaib Ehl-i Hak: ABD Büyükelçiği’ne füze saldırısını biz düzenlemedik

Irak'taki Haşdi Şabi gruplarından Asaib Ehl-i Hak Hareketi tarafından yapılan açıklamada, “Irak direniş grupları, dün gece Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği'ni bombalamadı” denildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-27 12:02:31

Asaib Ehl-i Hak: ABD Büyükelçiği’ne füze saldırısını biz düzenlemedik

5e2e9bee423604579523380a

İran'lı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafıdan öldürülmesinden sonra Irak'ın başkenti Bağdat'a yönelik füze saldırıları sürüyor.

Dün gece, hükümet binaları ve başta ABD Büyükelçiliği ile yabancı misyon temsilciliklerinin bulunduğu başkent Bağdat'taki Yeşil Bölge'ye düzenlenen füze saldırısından sonra Haşdi Şabi gruplarından "Asaib Ehl-i Hak Hareketi'nden bir açıklama geldi.

‘Asaib Ehl-i Hak' hareketi, bugün yaptığı açıklamada, Irak direniş gruplarının dün gece Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği'ne düzenlenen füze saldırısını reddetti.

Hareketin askeri sözcüsü Jawad al-Talibawi düzenlediği basın açıklamasında şunları söyledi:
"Bir kez daha Bağdat'taki kötülük büyükelçiliğine karşı son füze bombalamasının Irak direniş gruplarının işi olmadığını doğruladık; çünkü daha önce direniş gruplarının Irak'taki elçilikleri ve diplomatik misyonları hedeflemeyeceği sözünü verdik.”

Bombalamada kullanılan füzelerin, direniş gruplarının yıllardır kullandığı silahlar arasında olmadığını belirten Talibawi; ABD işgal güçlerinin bir an öne Irak topraklarından çıkmasını istedi.

Günün erken saatlerinde ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Irak'taki, İranlı misillerin, Irak'ın güvenliğini tehdit etmeye devam ettiğini belirterek, Bağdat hükümet yetkililerini ülkedeki Amerikan tesislerini korumaya çağırdı.

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, dün gece Bağdat'ta hükümet binaları ve yabancı misyon temsilciliklerinin bulunduğu Yeşil Bölge'ye 5 adet Katyuşa füzesiyle saldırı düzenlendiği kaydedildi.
Saldırı sonucu herhangi bir zararın tespit edilmediği belirtilen açıklamada, saldırının kimin tarafından düzenlendiğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ise, Yeşil Bölge'ye atılan bazı füzelerin ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine isabet ettiğini açıkladı.

 

Haber Ara