Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

Artvin'deki sel ve heyelanlar

Artvin'deki sel ve heyelanlar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 18:20:44

Artvin'deki sel ve heyelanlar
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, "Çalışmalarımız bütün kurumların ortak hareketiyle devam ediyor. Toplamda 100 iş makinesiyle bölgede çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi.

Oktay, beraberinde Vali Kemal Cirit, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk ile sel ve heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. Oktay, Yeşilköy köyünde iki kişinin kaybolduğu iddia edilen bölgede bir süre çalışmaları takip etti.

Oktay, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle sel ve heyelanların ardından 8 kişinin öldüğünü, 19 kişinin yaralandığını, kaybolan 3 kişiyi ise arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Hopa tarihinin en yoğun yağışının yaşandığını vurgulayan Oktay, metrekareye 255 kilogram yağış düştüğünü, bunun çok büyük bir rakam olduğunu kaydetti.

Bölgede gerekli incelemeleri yaptıklarını, Yeşilköy köyünde iki vatandaşın ve kayıp bir çocuğun bulunması için arama çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Oktay, "Üç kilometrelik alanda iki kişinin bulunması için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. 15 kişilik ekip tek tek bölge taraması yapıyor. Denizde de bir çocuğumuzun bulunması için çalışmalarımız devam ediyor. Tüm idare bölgede gerekli hassasiyeti gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Arama çalışmalarının yanı sıra zarar ziyan tespiti çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Oktay, "Hopa'nın dışında Borçka ve Arhavi'de de yaraların sarılması için çalışılıyor. Yiyecek içecek sıkıntımız fazla yok, su takviyesi yaptırıyoruz. Çevre illerden yoğun şekilde su geliyor. Çalışmalarımız bütün kurumların ortak hareketiyle devam ediyor. Toplamda 100 iş makinesiyle bölgede çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu.

Dere yataklarının ıslahı ve heyelanların önlenmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını, bu çalışmaları daha da hızlandıracaklarının altını çizen Oktay, şöyle devam etti:

"Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ile yaptığımız görüşme sonucunda bu konuyu daha da hızlandırma kararı aldık. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hopa'yı gördük. Karadeniz'e baktığımızda şunu görüyoruz, dere yataklarına çok yakın yerden daraltılması, dere yataklarına yakın yerlerde yerleşim yerlerinin yapılması bir anlamda felakete davetiye getiriyor. İlgili kurumlarımızla bu konuda daha duyarlı hareket etmeliyiz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda daha duyarlı olmalarını istirham ediyorum."

Haber Ara