Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

Artvin'deki sel ve heyelan

Artvin'deki sel ve heyelan

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 17:56:58

Artvin'deki sel ve heyelan
Artvin Valisi Kemal Cirit, Hopa ilçesinde yürütülen arama kurtarma çalışmalarına ilişkin, "Umarım müjdeli haberi alırız ama Sugören köyümüzde iki vatandaşımızın, evden başka bir yere geçerken afet durumuna yakalanmış olması endişemiz var" dedi.

Vali Cirit, sel ve heyelan afetinin yaşandığı Hopa'da incelemelerde bulunarak, yürütülen arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Cirit, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, helikopterlerin arama kurtarma ekiplerini ilgili bölgelere indirdiğini ve ekiplerin çalışmalarına başladığını belirtti.

Ulaşılan noktalarda çöken ev olmadığı bilgisini veren Vali Cirit, "Umarım müjdeli haberi alırız ama Sugören köyümüzde iki vatandaşımızın, evden başka bir yere geçerken afet durumuna yakalanmış olması endişemiz var. Ankara'dan Jandarma Özel Harekat Arama Kurtarma ekipleri de 20 kişiyle ilimize intikal etmek üzereler. Özel dalış ekipleri de geliyor" diye konuştu.

Vali Cirit, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait dalış ekiplerinin de bir derede çalışmama yaptığını belirterek, şunları söyledi:

"Görüş mesafesi birkaç santimetreyi geçmediği için yüzey aramasıyla ulaşmaya çalışıyoruz. Görüş mesafesi artarsa dalışlara da geçecekler. Yarın iki profesyonel ekibimiz iki ayrı derede olan kayıplarımız için kurtarma çalışmalarına devam edecekler. Şu an itibarıyla 4 yaşında bir çocuğumuz, iki de bayan var kayıp olan. Sugören köyü Papilat mevkisinde yol kapalı. AFAD ekiplerimizle iş makineleri çalışıyor. Bölgeye ulaşmaya çalışıyoruz. Biz zaten helikopterle arama kurtarma ekiplerini indirdik."

İki enerji nakil hattının dikileceği noktadaki su oranlarının yüksek olması nedeniyle elektriğin muhtemelen bugün de verilemeyeceğini, yarından itibaren kademeli olarak vermeye çalışacaklarını anlatan Cirit, şunları kaydetti:

"Kemalpaşa beldemize dün itibarıyla vermiştik. Kızılay ile diğer ilçe kaymakamlıklarımız ve belediyelerimizle konuşarak ellerinde ne kadar su varsa sevkini sağlatmaya çalışıyoruz. Yoğun şekilde etraftan iş makinesi getirtme çalışmalarımız sürüyor. En büyük iş makinesi teminini Orman ve Su İşleri Bakanlığımız sağladı. Yolda olan araçlar da var. Biz de 20'ye yakın iş makinesinin kiralamasını yaptık. Peyderpey bu konuda çalışmalara devam edeceğiz."

Haber Ara